Szerdai horoszkóp

Vágólapra másolva!
Ma a Hold a Bika csillagjegyben halad, ezért ügyeljünk jobban torkunkra, s füleinkre is. Ma az égen Hold - Nap kvadrát látható, ezért párkapcsolatunkban feszültebb hatásokra számítsunk. A viták kialakulásának lehetősége most sokkal nagyobb. A Szaturnusz hatása azonban segít nekünk abban, hogy objektívebben láthassuk az eseményeket.
Vágólapra másolva!

A nap első felében a Hold még a Kos csillagjegyben halad. Szemproblémáink is fokozottabban jelentkezhetnek azokon a napokon, amikor a Hold a Kos csillagjegyben tartózkodik. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por hatására lép fel. Megoldási módja lehet a szemvidító fű főzetével végezni szemfürdőt. Akinek gyakran van kötőhártya gyulladása, egy egyszerű praktikával megelőzheti a bajt: szeles időben mindig hordjon napszemüveget, függetlenül az évszaktól és az időjárási viszonyoktól. Így megelőzheti a por bejutását a szembe.

Itt hívnám fel a figyelmet egy kellemetlen és nagyon gyakori tünetre, ami előfordulhat a Kos napokon, az orrvérzés problémájára. Ezt is az idegrendszer túlterheltsége, túlpörgetettsége okozza a leggyakrabban. A pásztortáska teájából készült borogatás általában nagyon jó ellenszere ennek a bajnak. Ha nagyon gyakran fordul elő velünk, hogy vérzik az orrunk, akkor jó, ha kivizsgáltatjuk vérképünket, megméretjük vérnyomásunkat.

Délután a Hold belép a Bika csillagjegybe, így a nap második része már erről a konstellációról szól. Délután tegyünk meg mindent torkunk, mandulánk, fogaink és füleink érdekében. Nem javaslom viszont az agresszív beavatkozásokat, például műtéteket, operációkat. Ha lehet, hangszálainkat kíméljük meg ezen a napon. Fogyasszunk rendszeresen mézet, mézes gyógyteákat. A torokfájás aktuális probléma lehet ezekben a napokban. Figyeljünk erre öltözködésünknél. Ha lehet, ne menjünk túlzsúfolt helyekre. Itt könnyebben megtalálnak minket az ártalmas vírusok.

Hajnalban a Hold eléri a Mars bolygót, együttáll vele. Ezért egész napunkra jellemző lehet, hogy nagyon vitálisak lehetünk, tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat. Talán ennek is köszönhető, hogy nem térünk ki olyan viták elől, amelyekbe máskor talán nem mennénk bele. Spontán módon, bátran cselekszünk, és még a megfelelő időpontot is "be tudjuk lőni" tetteinkhez. Sokkal jobban megérint minket ezen a napon a nálunk gyengébbek, a rászorulók helyzete. Ösztönösen védjük a védelemre szoruló embereket a mai napon. Ugyanakkor egy-egy konfliktus kezelésében tanácstalanok lehetünk: nem tudjuk, hogy vajon érzéseinkre hallgatva, vagy izomerőből lenne érdemesebb megoldani problémáinkat. Tudatosan kezelve a helyzetet, több oldalról megvizsgálva az adott konfliktusokat, sokkal hatékonyabban tudjuk kezelni azokat.