Pécsi tánc a Földért - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Elkezdődött az őszi szezon, bár a szabadtéri Earthdance Pécsett és a mosolyt fakasztó skamuzsika az A38-on még a nyarat idézi. Választható továbbá a keceli Club Korona nyitóbulija René Amesszal pénteken, illetve a manapság talán legnépszerűbb dj-producer, Paul van Dyk lemezbemutatója szombaton.
Vágólapra másolva!

A nyári fesztiválok után pénteken kezdi évi rendes szezonját a partyzók sokadik generációját szolgáló keceli Club Korona. A trendi tánczenék palotája ezúttal is a party-internacionalizmus jegyében válogatta vendégeit.

Hollandiát René Amesz nem először képviseli Kecelen, az izraeli progresszívhouse-szcénából Shlomi Aber teszi tiszteletét, míg az Egyesült Királyságból Justin Drake (Peace Division) hirdeti a világbékét. A hazai nagyok közül Tommyboy teszi tiszteletét. A rezidenstriót szokás szerint James Cole, Pat Duff és Shabaam alkotja.

Évadnyitó ska az A38-on

Pénteken az A38 is belekezd őszi szezonjába, egy még napfénnyel és mosollyal operáló bulin. A PASO erre az alkalomra halasztotta a nyár elejére ígért remixalbumának megjelentetését is, amit a hajón már meg is vásárolható. Fellép a nyári Skalandon is nagy sikert arató Prague Ska Conspiracy soraiban az elbűvölő és a közönséget intenzív színpadi jelenlétével megörvendeztető énekesnővel, Marianával. Bővebben itt.

A hazai szcénából a PASO-n kívül a Kettő Kettő kiváló feldolgozásokkal, míg a Tizenhét saját szerzeményekkel virít. Az Artyemovszk 38 tehát Jamicába tart péntek este, a koncertek után a Sound Systaz és a PASO Soundsystem segítségével.

Idén Pécsett táncolnak a Földért

Tavaly 57 országban - köztük Magyarországon - táncoltak egyszerre a Földért az Earthdance keretében. A szombati, a víz tiszteletét fókuszába helyező idei nemzetközi "össztánc" magyar helyszíne a Pécsi Vidámpark.

A fellépők két színpadon adnak elő. A psytrance, progresszív és minimál zenék színpadán az izraeliek viszik a prímet, jelesül a Winter Denon és az Aerospace. Kiemelendő még a hazai pályán szereplő - értesd: pécsi - Para Halu és The Path (a kapocs Hohmann Ádám) közös produkciója.

A másik, drum'n'bass-, break-, minimál- és house-dj-ket fölvonultató színpadon a Hairy Records dj-i, Naga és Beta a húzónevek. Az előzményekről és a többiekről bővebben a Psylife.net ajánlójában.

Paul van Dyk: Syma

A nemrégiben fölhúzott Syma Csarnok nemcsak a sportrajongóknak, de a partyzóknak is kedves, hiszen zenélt már ott a holland Tiësto, tartottak odabent nagyszabású Hyperspace-bulit, nyárbúcsúztató Bónuszt, és hamarosan ott rendezik a magyar Maydayt. Szombaton pedig a mértékadó Dj Mag közönségszavazása alapján az utóbbi két év legnépszerűbb lemezlovasa, Paul van Dyk lép föl a Stadion-kertben.

A még az NDK-ban született dj az In Beetween című legújabb albumát mutatja be. A lemez jelentős közreműködői közül a szintén német Alex M.O.R.P.H. kíséri Budapestre PvD-t. És hogy a lemezbemutatóból egy perfekt party kerekedjen, arról az osztrák Observer, valamint itthonról Kühl és Chriss gondoskodik. Bővebben a rendezvényről itt.

Peter Poppara