Vágólapra másolva!

Schumi pályacsúccsal nyerte az időmérőt

A szenzációs pályacsúcsot elérő Michael Schumacher volt a leggyorsabb a Forma-1-es Osztrák Nagydíj első, pénteki időmérő edzésén. Mögötte a szintén Ferrarival száguldó Rubens Barrichello, valamint Mark Webber (Jaguar-Cosworth) végzett.

A McLaren-Mercedes finn pilótája kezdte a gyakorlást, s a pontversenyben éllovas Kimi Räikkönen 1:08.978 perccel tette le névjegyét, majd jött Michael Schumacher. A Ferrari ötszörös világbajnoka hihetetlen tempóban száguldott, s 1:07.908-ra javította csapattársa, Rubens Barrichello tavalyi, 1:08.082-es pályacsúcsát.

A harmadikként rajtoló Fernando Alonso meg sem tudta közelíteni a német világsztárt, s Barrichello is elmaradt tőle, igaz, feljött a 2. helyre. A mezőny első negyedét David Coulthard zárta, s nagy hátránnyal, de harmadik lett.

Ralf Schumacher is jó tempóban kezdett, ám az egyik kanyarban kisodródott, s így nem tudta befejezni mért körét. A kavicságyban ragadt, s emiatt néhány percre megállították az edzést. A kényszerszünet után Juan Pablo Montoya vágott neki a 4,326 km-es pályának, s idei rossz szokásának megfelelően nem veszélyeztette a legjobbak idejét, bár felzárkózott a Ferrari két sztárja mögé. Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, majd a mezőny első felét záró Heinz-Harald Frentzen is elmaradt a várakozásoktól, pedig tudásuk alapján jobb időt is elérhettek volna.

Az 1997-ben világbajnok Jacques Villeneuve némi meglepetésre remekül szerepelt, s a 3. helyre zárkózott fel, pedig elvileg a BAR-Honda nem tartozik a leggyorsabb autók közé. Erre cáfolt rá Jenson Button, aki közvetlenül csapattársa mögé került. Jött azonban az idei edzéseken már több meglepetést okozó Mark Webber, s "besorolt" a két Ferrari után a 3. pozícióba.

A 15. helyen rajtoló Ralph Firman ismét csalódást okozott, a célegyenes előtti kanyar után elveszítette uralmát a Jordan-Ford felett, s kivágódott a pályáról, bár befejezte körét. Az autó eleje megrongálódott, s a pályára kerülő alkatrészek miatt már másodszor kellett megszakítani a gyakorlást.

Az utolsóként induló s az elmúlt hetekben sokat bírált Antonio Pizzonia "megemberelte" magát, s 9. lett, ez a vártnál sokkal jobb eredmény.

A vasárnapi futam rajtsorrendjét a szombati, 14 órakor kezdődő második időmérő edzés határozza meg.