Vágólapra másolva!

A holland - akinek fan klubja a Forma-1 legnagyobbjai között van - 1999-ben, négy évi versenyzés és 48 futam után átmenetileg távozott az F1 világából. Előtte a Benettontól a Tyrrell Fordhoz került, ahol elég hányatott sorsa volt; Kanadában a 14. helyre kvalifikálta magát, de az idény java részében kénytelen volt beérni a rajtrács utolsó két sorával.

Első, benettonos évében tíz pontot gyűjtött, és sokáig úgy nézett ki, soha nem is szerzi meg a tízenegyediket. Monacóban nyolcadik lett, a szezon későbbi részében pedig javult a kocsi megbízhatósága, ám pontszerzésre nem volt remény.

1998-ban Jan Magnussen helyére ült egy Stewart Fordba, ahol nem tudott bizonyítani, így végül '99-re csapat nélkül maradt. Az ínséges időkben a Hondának tesztelt, akik akkoriban egy saját F1-es istálló indításán törték a fejüket.

2000-re sikerült magának csapatot szereznie, a később az év legtöbbet fejlődő csapatának választott Arrows igazolta le. Verstappen elszántan versenyzett visszatérése évében, végül öt pontot szerzett, és maradhatott az istállónál az idei évre is. A másik új Arrowst, az A22-est viszont nem tavalyi csapattársa, Pedro de la Rosa, hanem az újonc Enrique Bernoldi terelgeti majd.