Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolóhoz hasonlóan ő is helyteleníti, hogy a német Brazíliában elengedte honfitársát, Sebastian Vettelt. Bernie Ecclestone szerint Schumachernek eleve nem a Mercedesszel kellett volna visszatérnie.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo után a Benetton/Renault hajdani csapatfőnöke, Flavio Briatore is kritizálta Michael Schumachert amiatt, hogy utolsó versenyén, a Brazil Nagydíjon túl könnyen engedte el maga mellett a vb-címért küzdő Sebastian Vettelt.

Bár Vettel enélkül is világbajnok lett volna, Briatore helyteleníti, hogy Schumacher túl gáláns volt a honfitársával. "Brazíliában nem viselkedett helyesen" - mondta róla. "Az volt a célja, hogy a Red Bull legyőzze a Ferrarit."

Schumacher maga is elismerte, hogy azt szerette volna, ha Vettel nyer, de hozzátette, hogy a konstruktőri vb-ben korábbi csapatának, a Ferrarinak szurkolt. Briatore ugyanakkor azt a provokatív kijelentést tette, hogy "az egyetlen, aki segített a Ferrarinak, (Mark) Webber volt."

Bernie Ecclestone szerint Schumacher már akkor hibázott, amikor a Mercedest választotta a visszatéréséhez. "Utólag egyértelmű, hogy bele sem kellett volna vágnia" - mondta az ESPN-nek. "Úgy gondolom, amikor oda szerződött, azt hitte, a csapat sokkal jobban fog teljesíteni."

Ecclestone úgy véli, Schumacher jövőre akkor sem folytatta volna a versenyzést, ha Lewis Hamiltont nem igazolják le a helyére, hiszen a Mercedes eredetileg neki ajánlotta fel a hosszabbítást, de ő nem döntött a határidő előtt. "Szerintem úgyis befejezte volna" - jelentette ki Ecclestone. "Hamiltonnak is sok lehetősége volt."