Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Mercedes csapatnál még éppen csak kezdenek megbarátkozni a gondolattal, hogy Lewis Hamilton jövőre már a Ferrari színeiben áll rajthoz, amikor az olaszok egy újabb fontos embert csábítanak át Maranellóba.

A Ferrari hatalmas követ dobott a Forma-1 állóvizébe, amikor év elején bejelentette, hogy a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton 2025-től az ő versenyzőjük lesz. A Mercedes dolgozóinak többségét és a csapat szurkolóit is váratlanul érte a hír, de az élet megy tovább, mindenki igyekszik tenni a dolgát legjobb tudása szerint.

Így tesznek a Ferrarinál is, ahol a hírek szerint egy újabb fontos Mercedes-alkalmazott elcsábításán dolgoznak. Jerome D'Ambrosio az előző idény elején tűnt fel a Mercedes garázsában, majd hamarosan a versenyzők fejlesztésért felelő igazgató lett: az ő feladata volt az istálló fiatal tehetségeinek követése valemennyi sorozatban, ahol érdekelt a Mercedes. D'Ambrosio lehet, hogy csak csak egynek tűnt a sok fejhallgatós, fehér inges fickó között, azonban a német csapattól származó információk szerint sokan már benne látták a csapatfőnök, Toto Wolff utódját.

F1 2023 Azerbaijan Grand Prix, Jerome D'Ambrosio, Frédéric Vasseur
Frédéric Vasseur (szemben) és Jerome D'Ambrosio aligha csak az időjárásról beszélgetett
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto

A friss hírek szerint erre már aligha fog sor kerülni, ugyanis jövőre a 38 éves belga is átáll a Ferrari csapatába. Ez egy újabb nagy érvágás lenne a németeknek és különösen Toto Wolffnak, aki távollétei alatt többször is a belgára bízta a csapatfőnöki teendőket.

D'Ambrosiónak egyébként versenyzőként is van tapasztalata az F1-ben, még, ha nem is túl sok: 2011-ben a Marussia csapat tagja volt, 2012-ben pedig a Lotus volánjánál harcolt a pontokért - kevés sikerrel.

Kapcsolódó cikkeink: