Ezektől az áraktól még Miamiban is elájultak az F1-es szurkolók

Vágólapra másolva!
Közismert és többé-kevésbé elfogadott tény, hogy a Forma-1-es hétvégék nem számítanak olcsó mulatságnak. A Miami Nagydíjon tapasztalt étel és ital árak azonban még a sokat látott amerikai F1-rajongóknál is kiverték a biztosítékot.

Minden évben hálás témát jelent a Hungaroring büféinek áraink rugózni, és valljuk be, általában van is min felvonni a szemöldököt. De akkor mit szóljanak a Miami Nagydíjra látogató szurkolók? A floridai nagyváros harmadik alkalommal ad otthont Forma-1-es futamnak, és egyre inkább látszik, hogy, ha az előkelőségét tekintve nem is, de rongyrázásban és celebfelhozatalban a Monacói Nagydíj babérjaira tör verseny. A sztárok egymás sarkát tapossák, Tom Bradytől Taylor Swiftig mindenki ott lesz a versenyhétvégén, aki csak számít.

A verseny központja az NFL-ben szereplő Miami Dolphins otthona, a Hard Rock Stadium, itt van berendezkedve a Miami International Autodrome az egész buli házigazdája. És itt vannak azok az éttermek, melyek áraitól még a sokat látott miami lakosok álla is leesett.

A Hard Rock Beach Club étteremben a melegételek ára 120 és 210 dollár, azaz 43 ezer és 76 ezer forint között mozognak. Grillezett kaják 170 és 290 dollár (61,5 és 105 ezer forint között), míg egy adag hűsítő gyümölcssalátát már 200 dollárért (kb. 72 ezer forint) megkaphatnak a szerencsések. Ha pedig valakinél éppen van fölösleges 400 dollár (kb. 144 ezer forint), és nincs jobb ötlete, hogy mire költse, vehet egy uncia, azaz szűk 3 deka kaviárt.