Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint egyelőre az a legfontosabb céljuk, hogy a Red Bullt üldöző csapatok között a legdominánsabbak legyenek, majd hibára kényszerítsék a címvédőt.

Hat futam után a konstruktőrök között a Ferrari áll az éllovas Red Bull mögött, az olaszok a hétvégén sorra kerülő Imolai Nagydíjon új fejlesztési csomagot vetnek be, bár ez még nem valószínű, hogy a címvédő elé sodorja őket. Frederic Vasseur csapatfőnök szerint egyelőre nem is kell gyorsabbnak lenniük az osztrák istállónál, a francia szakember azt tartja a legfontosabbnak, hogy nyomás alá helyezzék és hibára kényszerítsék a riválist.

"Tavaly olyan kényelmes helyzetben voltak, hogy nem tudtuk, vagy legalábbis szinte sosem tudtuk őket döntési helyzetbe kényszeríteni. Mindegy volt, hogy az A-tervet vagy a B-tervet használják, ők nyertek. 

Azt kell elérnünk, hogy a lehető legközelebb legyünk hozzájuk és a megfelelő kérdéseket tegyük fel nekik, és ezekre néha rossz választ fognak adni. Aztán amikor ők hibáznak, az első dolgunk lesz ezt kihasználni" -

nyilatkozta a motorsport.com F1-es szakoldalnak Vasseur.

F1 Grand Prix of Miami - Previews
A Ferrari akár Imolában is meglepheti a Red Bullt
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

Ma nagyon össze van olvadva a mezőny teljesítmény szempontjából, néha egy-két tizeddel a harmadik helyről a nyolcadikra lehet csúszni. Magyarán, ha valamit az asztalon hagysz, véged.

Szóval szerintem a tapasztalatunk révén jobban kézben tartod a dolgokat, ha mindig a határon vagy" - jellemezte az F1-ben tapasztalt körülményeket a francia szakember, aki kiemelte, továbbra is gyorsabbak akarnak lenni, valamint arra is rávilágított, hogy csapatának muszáj kockáztatnia a remélt siker érdekében.

A 2024-es Forma-1-es szezon az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz vannak. A Mercedes számára eddig nem a várakozásoknak megfelelően alakul a szezon, ugyanis George Russell a hetedik, Lewis Hamilton pedig csak a kilencedik pozícióban áll.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30