Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Bemutatta különleges festését a Forma-1-ben szereplő McLaren csapata, amely az új fényezéssel a 30 éve meghalt legendás Ayrton Senna előtt tiszteleg a hétvégi Monacói Nagydíjon.

A wokingi alakulat az egyik partnerével, az OKX-szel együttműködve új külsőt kölcsönöz a hétvégi Monacói Nagydíjon Lando Norris és Oscar Piastri versenyautójának – számolt be róla a motorsport.com. Az MCL38-as eddig megszokott színösszeállításától teljes mértékben eltér majd a festés, ugyanis a brazil zászló színeire emlékeztető citromsárga, zöld és kék árnyalatok lesznek láthatóak. 

Forma-1, Miami Nagydíj, 2024, Lando Norris
A Monacói Nagydíjra új külsőt kap a McLaren
Fotó: AFP

Senna inspirálta a McLaren új festését

Mindezzel a legendás brazil pilóta, Ayrton Senna előtt igyekszik majd tisztelegni a McLaren, ugyanis a brazil klasszis sisakja éppen ezekben a színekben pompázott. A McLaren pilótafülkéjében ráadásul helyet kaptak majd ikonikus idézetek is Sennától, akinek a neve az első és a hátsó szárnyon is feltűnik. 

Bár Senna halálának 30. évfordulója a múlt heti imolai versenyhétvégén volt, a McLaren Monacóban is folytatni akarja az megemlékezést, hiszen a csapat korábbi versenyzője a hercegségbeli utcai pályának az egyik specialistája volt.

Senna 1988 és 1993 között versenyzett a McLaren F1-es csapatánál, 41 futamgyőzelméből 35-öt a wokingi csapat színeiben szerzett, ráadásul háromszor nyert világbajnoki címet a csapattal, amely négy konstruktőri bajnoki címet is köszönhetett Sennának.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről