Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a magyar építőipar a "szebbik arcát mutatta" a csütörtökön átadott Budapesti Kézilabda Aréna felépítésével, amely kiváló színvonalon, határidőre készült el.

A népligeti multifunkcionális csarnok avatóünnepségén Gulyás Gergely úgy fogalmazott, aki nem szereti a sportot, az is örülhet az új létesítménynek,

amely a nemzetközi sportélet mellett a turizmusban és az idegenforgalomban is fellendülést hozhat Budapesten és az ország egészében.

A kézilabdacsarnok átadóján Gulyás Gergely köszönetet mondott Fürjes Balázs kormánybiztosnak az előkészítésben, valamint Mager Andrea miniszternek a kivitelezésben nyújtott közreműködéséért.

Gulyás Gergely szerint mindenki örülhet az új létesítménynek Fotó: Koncz Márton - Origo

A Magyar Kézilabda Szövetség 2018 nyarán Szlovákiával közösen nyerte el a januári férfi Európa-bajnokság rendezési jogát. Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20 022 ember befogadására képes létesítmény építése 27 hónappal ezelőtt kezdődött.

A Magyar Nemzet megírta, hogy Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke hangsúlyozta, óriási ünnep a mai nap a magyar kézilabdasport történetében.

Hála, köszönet és némileg megilletődöttség kavarog bennem, köszönöm a kormányzat támogatását. Az Európa-bajnokság olyan élményt ad majd a fiataloknak, amit soha nem felejtenek el, és még több gyereket irányítanak a sport felé" - fogalmazott Kocsis Máté.

Kocsis Máté szerint minden magyar büszke lehet az új létesítményre Fotó: Koncz Márton - Origo

Kökény Beatrix, a kilencvenes évek kiváló kézilabdázója felelevenítette az 1995-ös részben hazai rendezésű vb tapasztalatait. Az egykori remek játékos sajnálja, hogy a pályafutása során neki nem adatott meg ilyen gyönyörű csarnokban hazai közönség előtt játszani, de abban bízik, hogy sok szép magyar siker színhelye lesz az új aréna.

Az Európai Kézilabda Szövetség elnöke, Michael Wiederer is elismerően beszélt az arénáról. "Sok országban fordultam meg, elhihetik nekem, több létesítményt láttam, de a budapesti kiemelkedik a sorból" - mondta a sportvezető.

A teljes cikk a linkre kattintva elérhető.