Vágólapra másolva!
Bencze József helyett a jelenlegi szakmai igazgató, Kilvinger Bálint lesz férfi kézilabda NB I/B-ben bajnok Győri ETO-UNI FKC vezetőedzője az élvonalban.

Uhlig Rita ügyvezető az M4 Sport hétfői Kézilabda magazinjában jelentette be a váltást. Hozzátette, Bencze József más szerepkörben marad a klubnál. Kilvinger korábban hét évig irányította a Komló együttesét.

Kilvinger Bálin vezeti majd a Győr csapatát
Fotó: komloiujsag.hu

A klubvezető szerint az elsődleges cél a bennmaradás lesz az első NB I-es szezonban, de nem az utolsó bennmaradó helyen szeretnék ezt kiharcolni. A győriek korábban bejelentették a Szeged 35 éves szlovén irányítója, Dean Bombac szerződtetését. Uhlig Rita elárulta, kedden újabb két - korábbi válogatott - játékos érkezésére derül fény.

Bombac rutinja sokat érhet majd, ugyanis szlovén, lengyel és magyar bajnokságot is nyert, valamint ugyanezen országok kupagyőztesének is mondhatja magát.

Nagy reményeket fűzünk hozzá, mert személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk - emelte ki Uhlig, aki hozzátette: a klub céljainak megvalósításában számítanak Bombacra, akinek irányítótársa Mátés István lesz. Közölte, hogy a szlovén kézilabdázó három évre szóló szerződést írt alá.

Dean Bombac örömét fejezte ki, hogy a nyártól Győrben játszhat. Hangsúlyozta, várja a következő szezont, ahogy azt is, hogy új csapatával együtt dolgozhasson. Elmondta, szerinte a győri klub egy nagy család, ami meglátása szerint fontos szempont.

"Ez egy nagy változás a számunkra. Összesen nyolc évet töltöttem Szegeden, a gyermekeim beszélnek magyarul, ezért szerettünk volna Magyarországon maradni, így könnyű volt meghozni a döntést, hogy Győrbe igazoljak" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának a szlovén klasszis, hozzátéve, hogy Győrben az elmúlt évekhez képest több ideje lesz a családjára. -

Persze ez nem azt jelenti, hogy lazsálni jövök Győrbe. Tele vagyok ambícióval és segíteni fogok a csapattársaknak abban, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Boldog vagyok és előre tekintek.

A klub közleménye szerint Dean Bombac szülővárosában, Koperben kezdett kézilabdázni és 2007-ben mutatkozott be a felnőttek között. 2013-ban a HC Dinamo Minszk együtteséhez szerződött, de a csapat pénzügyi nehézségei miatt szezon közben a Pays d'Aix U játékosa lett. A 2014-2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, a Pick Szeged csapatához. A 2015-2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották, majd 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre.

 A 189 cm-es irányító 2007-ben viselte először a szlovén válogatott mezét és tagja volt a 2020-as Európa-bajnokságon negyedik válogatottnak, a középdöntő álomcsapatába is beválasztották. Bombac ott lesz a párizsi olimpián a szlovén csapattal.