Vágólapra másolva!
Több száz szurkoló tüntetett kedden a Veszprém Aréna előtt. A türelmetlenné vált drukkerek nincsenek megelégedve a Momir Ilics és Gulyás Péter által irányított Telekom Veszprém teljesítményével, így a demonstrációval azt szeretnék elérni, ha edzőváltásra kerülne sor a bakonyi csapatnál.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, demonstrációt szerveztek a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának szurkolói, mert azt szeretnék megakadályozni, hogy a klubvezetők szerződést hosszabbítsanak Momir Ilic vezetőedzővel és Gulyás Péter másodedzővel. A tüntetésre kedd délután került sor a Veszprém Aréna előtt, a Veszprém vármegyei hírportál, a Veol.hu tudósítása szerint pedig több százan vettek részt az eseményen, amelyen a résztvevők petíciót írtak alá, amit aztán eljuttatnak az illetékesekhez. Az eseményen éles kritikával illették Csík Zoltán vezérigazgató munkáját is.

telekom veszprém
Elfogyott a Telekom Veszprém szurkolóinak a türelme
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A tüntetésen többek között ott volt Veszprém város polgármestere, Porga Gyula is, valamint a csapat vezérszurkolója, Gyurákovics István, illetve a Veszprém korábbi kézilabdázója, Pardi Károly. Az egykori kiváló beállós – aki 1980 és 1989 között erősítette az Építőket – kiállt és szólt az egybegyűltekhez. Beszédét azzal kezdte, hogy annak idején őket megtanították viselkedni, azt, hogy mit jelent veszprémi mezben játszani, hogyan kell a klub érdekeit képviselni. Véleménye szerint nem lenne szabad a szurkolókkal így „játszani”, hiszen minden értük van, a játékosok azért vannak ott a pályán, hogy nekik örömet szerezzenek. Pardi Károly kiemelte, nem szabad lebecsülni Nagy László szakmai hozzáértését és kapcsolati tőkéjét, úgy gondolja, a korábbi klasszis tényleg mindent megtesz az egyesületért. 

Nem kellene a következő három évet is odadobni. Kívánom, hogy rövid időn belül jussunk el oda, ahol minden szurkoló szeretné látni a csapatot. Ehhez az is kell, hogy szakmai kérdésekben az döntsön, aki ért is hozzá

 – mondta Pardi.

Elfogyott a türelem Veszprémben

A szurkolók egyöntetű véleménye, hogy a Telekom Veszprém erőssége alapján sokkal többre lenne képes annál, amit mutat a pályán. A bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő bakonyi együttes a dán Aalborg HB csapatával szemben maradt alul a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és 2014-es debütálása óta először fordult elő, hogy két egymást követő szezonban lemaradt a sorozat kölni négyes döntőjéről.

Momir Ilic, Gulyás Péter, Telekom Veszprém
Momir Ilic (b) és Gulyás Péter távozását követelik a szurkolók
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Pénteken a klub közösségi oldalán a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Csík Zoltán azt írta: "a csapat és a szakmai stáb továbbra is a vezetőség teljes bizalmát élvezi".

A három évvel ezelőtt kinevezett Momir Ilic és Gulyás Péter szerződése az idény végén jár le.

Kapcsolódó cikkek: