Bernd Schneider (Németország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Bernd Schneider, a németek középpályása.
Vágólapra másolva!

Bernd Schneider (Németország)
Poszt: középpályás
Klub: Bayer Leverkusen
Születési idő: 1973. november 17., Jena
Testsúly, magasság: 176 cm/74 kg
Válogatottság: 33 mérkőzés, 1 gól

Schneider 1973. november 17-én látta meg a napvilágot az egykori NDK-ban, Jena városában, és első klubja az Aufbau Jena együttese volt. Hamarosan a város patinásabb gárdájába, a Carl-Zeiss Jenába került, de mire az első csapat tagja lett, addigra leomlott a berlini fal, és a jénai együttest a Bundesliga második vonalába osztották be.

Schneider itt mutatkozott be a felnőttek között, és az 1991-92-es szezonban négy találkozón lépett pályára. A következő idénytől kezdve alapember volt Jenában, és akkor sem ment el a klubtól, amikor az kiesett a másodosztályból. A harmadik vonalban különösen jól ment neki a játék, megszerezte első gólját a felnőttek között, amit még hat követett, a Jena pedig visszajutott a Bundesliga 2-be.

Ezt követően Schneider itt is folytatta a gólszerzést, és amikor 1998-ban a klub ismét kiesett a második vonalból, akkor már egy élvonalbeli társulat is bejelentkezett érte.

Az Eintracht vette meg, és a frankfurti csapatban is remekül futballozott, négy gólt szerzett a legjobbak között. Az Eintracht ugyan kiesett az élvonalból, de Schneider ennek ellenére meghívót kapott a válogatottba, és az 1999 nyarán megrendezett Konföderációs-kupán bemutatkozott a Nationalelfben.

Mexikóból visszaérkezve már nem Frankfurtba, hanem Leverkusenbe kellett mennie, hiszen a Bayer szerződtette, és azóta a gyógyszergyáriaknál futballozik, rendkívül hasznosan. Nagy szerepe volt abban, hogy a Leverkusen BL-döntőt játszhatott, és a világbajnokságon is a németek egyik legjobb embere volt. A vébé után kicsit visszaesett a teljesítménye, de mostanában ismét remekül futballozik.