Vágólapra másolva!
A világklasszis magyar kajakozó, Kopasz Bálint számítok rá, hogy nézők nélkül rendezik meg a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokat. A világbajnok, kétszeres Európa-bajnoki aranyérmes sportoló arról is beszélt, hogy őrült mennyiségű pénzt fektetett az élsportba.

„Nem lett anyagi hátrányom a halasztásból, a szövetség, a szponzoraim mindenben támogatnak, teljesítik a kéréseimet, legyen szó eszközről vagy edzőtáborról. Mert attól, hogy ugrott az előző év, én továbbra is a megszokott módon készültem" – árulta el az nso.hu-nak Kopasz Bálint, aki a táplálkozásával kapcsolatban elmondta, sokat költ minőségi alapanyagokra.

Kopasz Bálint jó esélyekkel indul az olimpián Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A magas minőségű, nagy tisztaságú bioélelmiszereket egy ausztriai biowebáruházból szerzem be. Ugyanilyen extra tételt jelent, hogy heti kétszer járok hidegkamrába, amit a masszázshoz hasonlóan a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól kapott ösztöndíjamból fizetek.

Őrült mennyiségű pénzt fektettem az élsportba az elmúlt években

– ami meg is térült –, erre az állam, a szövetség és a szponzorok segítsége nélkül nem lenne lehetőségem.

Egyetlen cél lebeg a szemem előtt, hogy kijussak Tokióba, és ott dobogós helyen végezzek,

márpedig ennek eléréséhez szükséges a támogatás" – mondta a kajakozó, aki hozzátette, nem fogta fel tragédiaként az olimpia elhalasztásával járó változásokat, úgy volt vele, fiatal, nem hozza hátrányba, ha egy évvel később rendezik a játékokat, így tette tovább a dolgát.

Kopasz Bálint mindent megtesz a sikeres olimpiai szereplés érdekében Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Azt kívánom, hogy itthon és a világversenyeken is minél erősebb mezőny jöjjön össze az idén. A kiélezett csaták izgalmasabbá, látványosabbá teszik a versenyeket, amelyek még több nézőt, szurkolót szerezhetnek a sportágnak" – árulta el Kopasz, aki

számítrá, hogy nézők nélkül rendezik meg a játékokat.

„A szurkolók nélkül is jelentős tömeg lesz Tokióban, hiszen a sportolói küldöttségek is elég népesek. De remélhetőleg a televíziós közvetítéseket is sokan követik majd. Nyilvánvalóan

– verseny közben kizárom a külvilágot, és csak a pályámra figyelek."

Hozzátette, bele sem gondolok, mi lenne, ha elmaradna az olimpia. Ha mégis megtörténne, anyagilag érzékenyen érintené, elsősorban a folytatást illetően.

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.