Felébresztették a mesterséges kómából a hatalmasat bukó síugrót

ski TOPSHOTS Horizontal
Norway’s Daniel Andre Tande falls to the ground during the FIS Ski Jumping World Cup Flying Hill Individual competition in Planica on March 25, 2021. (Photo by Jure MAKOVEC / AFP)
Vágólapra másolva!
Csodával határos módon, alig három nappal hatalmas esése után felébresztették a mesterséges kómából Daniel Andre Tandét. A norvég versenyző a síugró-világkupa planicai állomásán szevedett balesetet.

"Jól reagált a felébresztésre. Szemkontaktust teremtett, mozgott és reagált a párbeszédre" - mondta Guri Ranum Ekas, a norvégok csapatorvosa.

A 27 éves Tande ugyan a felépülési folyamatnak még csak az elején jár, de a körülötte lévő orvosi csapat nagyon örül az eddigi eredményeknek.

A négyszeres világbajnok síugró már az elrugaszkodás után elvesztette a kontrollt az ugrása felett, így 78 méter után a földre zuhant és végigcsúszott az óriássánc lejtőjén. A csapatban olimpiai bajnok versenyzőnek eltörött a kulcscsontja és kis mértékben kilyukadt a tüdeje. A norvégok edzője, Alexander Stöckl szerint Tande teljesen felépülhet.