Vágólapra másolva!
Veszélyes helyzetet okozott egy kutyát sétáltató ember a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szombati nyitószakaszán.

A Venaria Reale és Torino közötti 140 kilométeres etapból már csak nagyjából öt kilométer volt hátra, amikor is az olasz Nicola Conci egy szökevény csoportból támadott. A Eurosport felvételein azonban látszódott, hogy Conci és az őt üldöző kerékpárosok között teljesen zavartalanul kelt át az úton egy személy, aki épp a kutyáját sétáltatta. 

Jajj, ne! Tudom, hogy ott van egy gyalogosátkelőhely, de a verseny közben nem szabadna senkinek sem kilépnie az úttestre. Jézusom”

 – mondta Rob Hatch, az Eurosport kommentátora.

Kutyák egyébként korábban is okoztak már gondot az olaszországi körversenyen, elég csak arra emlékezni, amikor tavaly egy útra szaladt kutya miatt történt tömegbaleset. Ugyancsak tavaly a Vuelta a Extremadurán pedig egy útszélén álló rajongó miatt buktak hatalmasat a kerékpárosok, mivel megpróbálta a telefonjával megörökíteni a befutó pillanatát, de az egyik versenyző elsodorta. 

A cél előtt három kilométerrel volt egy 1500 méter hosszú, de rendkívül meredek kaptató, melyen a viadal nagy esélyese, Tadej Pogacar ritmust váltott. A tempóját egyedül Narváez tudta tartani, Valter Attila az utolsók között szakadt le a szlovén sztárról és az ecuadori üldözőjétől. A duó utolérte, majd lehagyta a szökevényeket, akik közül Schachmann a lejtőn fel tudott zárkózni, így hárman sprinteltek a győzelemért, közülük Narváez bizonyult a leggyorsabbnak. 

giro, pogacar
Pogacar hegyi befutós sikerével átvette a rózsaszín trikót a Girón
Fotó: AFP

Vasárnap a San Francesco al Campo és Oropa közötti 161 kilométer és hegyi befutó várt a versenyzőkre. Valter Attila az 55. helyen ért célba a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, amelyen Tadej Pogacar diadalmaskodott és ezzel átvette a vezetést összetettben. Mindkét bringás földre került az etapon. 

Kapcsolódó cikkek: