Szenvedő Liquiddel és ígéretes Astralisszal indult el a BLAST Premier Fall

BLAST
Vágólapra másolva!
A koronavírus világméretű elterjedése óta alaposan rájár a rúd a profi amerikai e-sport csapatokra. A legmagasabb szintű CS:GO központja kimondatlanul is Európa már hosszú évek óta, az óceán túloldaláról érkező csapatok pedig egyszerűen lemaradtak. Az utazási megszorítások miatt lehetetlenné vált európából játszaniuk, otthonukból pedig, az irtózatosan magas ping miatt (egy PC és a szerver közötti kommunikáció gyorsaságát jelölő érték) online sem valósulhatnak meg a legfontosabb meccsek.

Így került nagy hátrányba az EG is, akik 2 évvel ezelőtt még a legnagyobb versenyek elit mezőnyében játszottak, most viszont a tabellák végén kullognak. Helyzetüket nem segíti az sem, hogy a sorozatos sikertelenségek miatt két játékosuk, Peter "stanislaw" Jarguz és Vincent "Brehze" Cayonte is saját maga kérte ideiglenes kispadra tételét.

Két beugróval pedig egy barátságos meccset is nehéz megnyerni, nemhogy az Astralis elleni nyitómérkőzést a BLAST Premier Fall "A" csoportjában.

Ahogy mindig, a csapat lengyel származású játékosa, Michał "MICHU" Müller most is mindent megtett a győzelemért.

Azt már számtalanszor láttuk, hogy ha kell, akkor ő a hátán tudja cipelni a többieket is, egészen a győzelemig.

Ez tegnap nem volt elég. Bármennyire is sokat kell fejlődnie az Astralisnak is, a dánok könnyedén nyerték az EG elleni mérkőzésüket, pedig náluk sem volt teljes a létszám. Az Astralis csapatkapitánya, Lukas "gla1ve" Rossander és felesége most várják első gyermekük születését, így gla1ve jelenleg a családjával van és néhány mérkőzés erejéig félretette csapatát. A dánok így is egy fontos és szükséges győzelemmel gazdagodtak tegnap, mentális felkészültségüknek mindenképpen jót tett, hogy egy könnyű diadallal kezdték meg szereplésüket a versenyen.

Az Astralis és az Evil Geniuses (2:0) nyitómeccsének pontos eredményei

  • Dust2 16-11 az Astralis javára
  • Nuke 16-10 az Astralis javára

A nap második meccsén a Liquid és a Vitality csaptak össze, ez a mérkőzés már jóval nagyobb izgalmakat és érdekességeket tartogatott.

Előbbi csapat kvázi reneszánszát éli és a néhány napja végetért ESL Pro League alkalmával nem kevés meglepetést okoztak.

Már éppen arról kezdtek el pletykálni, hogy hamarosan cseréhez folyamodnak,

erre olyan győzelmeket húztak elő a kalapból, amikre szinte senki sem számított.
A Vitalityt sem kell persze félteni, a francia játékosokból álló csapat a döntőig jutott az EPL-en és bár ott kikaptak, egy rendkívül izgalmas és szoros meccset játszottak a jelenlegi világelsővel, a NaVival.

A két csapat jó formájából most semmit se láttunk, már ami a saját maguk által választott pályákat illeti. A papírforma alapján a Liquidnek Infernón volt a legnagyobb esélye a franciák ellen, ehhez képest, úgy játszottak, mintha ki lettek volna kapcsolva a monitorjaik. Jonathan "EliGE" Jablonowski ezen a pályán is hozta kimagasló formáját, a többiek, és így a teljes csapat azonban mélyen alulmaradt a Vitalityvel szemben.

Az igazi meglepetés csak ezután következett, ahogy a Liquid csúnyán elvesztette a pályáját, úgy a Vitality is csúnyán elvesztette a sajátját.

1-1, jöhetett a meccset lezáró Mirage, az a pálya, ahol a Liquid óriási vereséget szenvedett pár napja a Gambit ötösétől és ahol a Vitality elvesztette az ESL Pro League döntőjét.

Ott és akkor alulmaradtak a NaVival szemben, de tegnap,a Liquid játékosai ellen már egy teljesen más Mirage-t láttunk tőlük.

Akárcsak első pályán, úgy itt is közel hibátlanul játszott a Vitality és ami a legfontosabb, hogy az ellenfél legerősebb játékosa, ELiGE ellen is megtalálták az ellenszert. Megvoltak az amerikai helyzetei, de a Vitality azokat támadó és védekező oldalon is hárította. Támadóként néhány kör erejéig megtorpantak, ami lehetőséget adott a Liquid felzárkózására, de ez nem tartott sokáig. 16-11-re zárta le Miraget a Vitality és ezzel 2-1-re a mérkőzést.

A Liquid és a Vitality (1:2) találkozójának pontos eredményei

  • Inferno 16:6 a Vitality javára
  • Vertigo 16:8 a Liquid javára
  • Mirage 16:11 a Vitality javára

A Vitality és az Astralis tehát már a felsőági döntőre készülhet, az EG és a Liquid pedig az alsó ágon folytatja majd menetelését. Ott már hibára nem lesz lehetőségük, alsó ági vereség után azonnal kiesik bármelyik csapat.

A BLAST Premier Fall 2. meccsnapjának menetrendje
16:30 - Astralis vs Vitality
19:30 - EG vs Liquid