Vágólapra másolva!
A következő szezontól Frank Rijkaard irányítja az UEFA-kupában való részvételt az utolsó fordulóban kiharcoló FC Barcelona labdarúgócsapatát. Elődjével, Radomir Anticcsal elégedetlenek voltak az elöljárók.

A szerb-montenegrói tréner Louis van Gaal utódjaként január végén ült le a kispadra, s április végén egy évvel hosszabbított, de ehhez a június 15-én megválasztott új elnök, Joan Laporta áldása is kellett volna. A kudarcokkal teli szezon vasárnapi "megmentése" azonban kevésnek bizonyult. A Bajnokok Ligája-negyeddöntős együttes 2-0-ra nyert a Celta Vigo ellen, így 6. lett a Real Madridtól 3-1-es vereséget szenvedő Athletic Bilbao előtt, s a második számú európai kupasorozatban szerepelhet a következő idényben.

"Radomir Antic megvalósította célunkat, bejutottunk az UEFA-kupába, de úgy érezzük, hogy új edzőre van szüksége a csapatnak" - érvelt a váltás mellett Beguiristain.

A 40 éves Rijkaard a 2000-es Európa-bajnokságon szövetségi kapitányként az elődöntőbe vezette hazája válogatottját, majd az olaszoktól büntetőkkel elszenvedett vereség után lemondott. Az egykori kiváló játékos az Ajax és a Milan csapataiban futballozott, s 73-szor szerepelt a nemzeti tizenegyben, legutóbb a Sparta Rotterdam együttesét irányította.