Vágólapra másolva!
A zalaegerszegi önkormányzat döntését követően - miszerint egyelőre nem nyújt segítséget a nehéz anyagi helyzetbe került ZTE labdarúgócsapatának - lemondott az együttest működtető részvénytársaság elnöke és két ügyvezetője.

A ZTE FC Rt. vezetése 120 milliós tőkeemelésre irányuló 300 milliós hitelkérelméhez kezességvállalást, valamint 30 millió forint rendkívüli támogatást kért az önkormányzattól, amely azonban válaszként felkérte az igazgatótanácsot, hogy 25 százalékkal csökkentse a költségeket.

A városi közgyűlés arról is döntött, hogy felhatalmazza Gyimesi Endre polgármestert, folytasson további tárgyalásokat a ZTE FC Rt. meghatározó tulajdonosaival a tőkeemelésről. A ZTE adóssága mára elérte a 482 milliót. Az önkormányzat határozatát követően Nagy Ferenc, a ZTE FC Rt. igazgatótanácsának elnöke sajtótájékoztatót hívott össze, és azon jelentette be lemondását.

Egyúttal sajnálkozását fejezte ki, mert - mint mondta - hasznos anyagot tettek le a testület elé. Nagyéhoz hasonló lépésre szánta el magát a két ügyvezető, Bozsik Péter és Mészáros Zoltán is. Utóbbi szerint a ZTE FC Rt. a mai állapotban gyakorlatilag halott, mivel a kasszában nincs pénz. A klub egyébként a játékosok szeptemberi fizetésével és az eddigi prémiumokkal is tartozik.