Vágólapra másolva!
Több millió forintos sikkasztási és hűtlen kezelési ügyben ügyészi utasításra nyomoznak a Ferencváros Zrt. vezetése ellen.

A IX. kerületi rendőrkapitányság az Esti Újság információja szerint egy embert már meggyanúsított és rabosított az ügyben, sőt vádemeléssel megküldte az aktákat. Az ügyészeknek azonban szemet szúrt néhány dolog, így most azt a felelőst keresik a részvénytársaságnál, aki a milliók kifizetésére engedélyt adott, nem csak azt, aki jogtalanul felvette a pénzt.

Nem Kubatov tette a feljelentést

A cikk szerint a kerületi rendőrség két éve nyomoz az ügyben, amelynek egyik pikantériája, hogy a feljelentést nem a klub elnöke, Kubatov Gábor tette. Az ügyészség az egy személy ellen tett vádemelési javaslatot visszadobta a kapitányságnak.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke Forrás: MTI/Mohai Balázs

A Rangadó.hu érdeklődésére dr. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője a következőket válaszolta: „Megerősítem, hogy egy, az FTC Zrt-t érintő, sikkasztás bűntette miatt indított bűnügyben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a vádemelési javaslattal érkezett iratokat felülvizsgálva, az ügyben 2014 októberében további nyomozási cselekmények elvégzését rendelte el, amelynek teljesítésével a Budapesti IX. Kerületi Rendőrkapitányságot bízta meg. A nyomozás jelenlegi határideje 2015. január 22. napja. A folyamatban lévő nyomozásról bővebb tájékoztatás az ügyészség részéről nem adható.”

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a jelenlegi elnök, Kubatov Gábor egyik munkatársa lehet az érintett. A Nemzeti Sport információi szerint ugyanakkor a nyomozás nem érinti a Ferencváros jelenlegi vezetőségét, illetve a klub korábbi felső vezetését sem.

Az FTC közleményben reagált, a klub szerint az Esti Újság hazudik, és egy családi dráma áll a háttérben. A Ferencváros reakcióját itt olvashatja el.