Vágólapra másolva!
Nem rendezik meg jövő kedden a Belgium–Portugália barátságos labdarúgó-mérkőzést. A törlésre a keddi brüsszeli robbantások miatt került sor.

"Biztonsági megfontolásból és elővigyázatosságból Brüsszel városa azt kérte a szövetségtől, hogy mondja le a március 29-i Belgium–Portugália mérkőzést. Vörös Ördögeink meccse tehát, melyet a Baldvin Király Stadionban rendeztünk volna meg, elmarad" – tudatta szerdán közleményben a szövetség.

A támadások miatt nem tartották meg a világranglistát vezető belga válogatott keddi, majd szerda délelőtti edzését sem. A belgák a 130 halálos áldozatot követelő november 13-i párizsi merényletek után is törölték az aktuális mérkőzésüket, amelyet a spanyolokkal játszottak volna november 17-én.

Eden Hazard nem tudja megmutatni magát a belga nézőknek Forrás: AFP

A bringások így is nekivágtak

Szerdán ugyanakkor elrajtoltatták a Dwars door Vlaanderen nevű flandriai kerékpárverseny mezőnyét 11.50-kor, egyperces néma megemlékezést követően. Annak ellenére, hogy a belga kormány a terrorkészültségi szintet a legmagasabb fokúra emelte, a szurkolók nagy tömegben gyűltek össze a roeselare-i rajtnál.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt keddi robbantásokban az eddigi összesítés szerint legalább harmincegy ember vesztette életét, és nagyjából kétszázhatvanan sebesültek meg. A brüsszeli robbantásokkal kapcsolatos összes hírt itt találja.