Vágólapra másolva!
Két rendőr együttes erővel mentette meg egy ötéves kisfiú életét egy vietnami futballmeccsen.

A Nam Dinh FC fogadta vasárnap a Hoang Anh Gia Lai csapatát a vietnami élvonalban (V League) a zsúfolásig megtelt Thien Truong Stadionban 25 ezer néző előtt. A nagy meleget és a tömeget nem bírta egy ötéves kisfiú, aki elájult és rohamot kapott, írják helyi lapok. Szerencsére éppen a közelben tartózkodott Tran Duc Giang rendőrtiszt, aki a társával együtt azonnal kisfiúhoz rohant, és a szájába tette az egyik ujját, hogy a fiú ne tudja lenyelni a nyelvét, miközben kollégája felkapta a gyereket és futva indultak a mentők felé.

A stadion közönsége előbb néma csendben nézte, hogy mi történik, majd egy emberként kezdtek a két egyenruhásnak szurkolni. Tran Duc Giang ujja végig a gyerek szájában volt, pedig jól látszik, hogy a sokkos állapotban lévő fiú harapása mennyire fájdalmas volt.

Az akció sikerrel járt, a rendőrök időben elérték a mentősöket, a kisfiú állapotát stabilizálták, majd kórházba szállították, ahol jobban lett.

A V League-ben nem csak a mérkőzést biztosító rendőrök vannak mindenre felkészülve, május 5-én egy játékvezető mentett meg hasonlóan a fulladástól egy ütközés után elájuló futballistát.

(Forrás: M4 Sport)