Meghalt a legendás francia focisztár

Just Fontaine, foci, foci-vb
Former French international football player Just Fontaine poses with a trophy for the 1958 football World Cup top-scoring record on July 18, 2013 at his home in Toulouse, southwestern France. Fontaine, known for being the record holder as top scorer in a single edition of the FIFA World Cup, with thirteen goals in six matches in 1958 in Sweden, will celebrate his 80th birthday on August 18. AFP PHOTO ERIC CABANIS
Vágólapra másolva!
Szerdán, 89 éves korában meghalt Just Fontaine, a franciák legendás labdarúgója.

A sportember haláláról a család tájékoztatta a francia hírügynökséget.

Fontaine az 1958-as világbajnokságon hat mérkőzésen 13 góllal lett gólkirály, ezzel máig ő szerezte a legtöbb találatot egy vb-n. A tornán végül bronzérmet nyert a franciákkal, az az évi Aranylabda-szavazáson pedig ugyancsak harmadikként zárt.

Meghalt Just Fontaine Forrás: AFP/Eric Cabanis

Az egykori támadó - aki az USM Casablancában, a Nice-ben és a Reimsben játszott - 1953 és 1960 között 21 alkalommal lépett pályára a válogatottban, melyben 30-szor volt eredményes. Sérülései miatt fiatalon, 28 évesen vonult vissza.

Később, 1967-ben két felkészülési mérkőzés erejéig volt a franciák szövetségi kapitánya, majd a Luchon, a Paris Saint-Germain és a Toulouse csapatait edzette, 1979 és 1981 között pedig a marokkói nemzeti csapatot irányította.