Messi lesz a legjobban fizetett sportoló Miamiban

Football / Lionel Messi transfers to Inter Miami CF Club Internacional de Fútbol Miami soccer SPO ports USA U.S. America U.S.A. Horizontal
FILE: Lionel Andrés Messi Cuccittini of Argentina celebrates during an award ceremony of FIFA World Cup at Lusail Stadium in Al Daayen, Qatar on December 18, 2022. Lionel Messi decided to transfer to Inter Miami CF of Major League Soccer (MLS) in the United States.( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Keita Iijima / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi Miamiban a legjobban fizetett sportoló lesz, de konkrét részleteket még nem lehet tudni. A találgatások szerint Jimmy Butlernél is többet vihet majd haza.

Lionel Messi az előző szezonban a hírek szerint 45 millió dollárnak megfelelő összeget keresett a PSG-nél. Amerikában komoly szabályok vannak a ligában, ami a béreket illeti, a csapatoknál pedig fizetési sapkát alkalmaznak.

A hírek szerint Messi lesz a legjobban fizetett sportoló Miamiban:

A 43 millió font dollárban majdnem 54 miliót jelent.

A Miami Herald riportja szerint Messi szerződése első körben két és fél évre szól, majd egy opciós évvel kitolható 2026-ig. Az értéke pedig 125 és 150 millió dollár között lehet. Messi ezen felül még az Apple-től, mint a közvetítési jogok birtokosától is kaphat részesedést, illetve az Adidastól is a különböző merchandising-termékek haszna után.

Az argentin szupersztár a hírek szerint július 21-én debütálhat leghamarabb, de lehet, erre csak augusztusban kerül majd sor. A szezon egyébként október 21-ig tart, négy nappal később kezdődik a rájátszás, a döntőt pedig december 9-én rendezik.

Az Inter Miami egyébként nem szerepel túl jól, első 16 meccsén csak 15 pontot szerzett, ki is rúgta a csapat az addigi edzőt, Phil Neville-t.