Vágólapra másolva!
Az Izraelben játszó Koszta Márk nincs veszélyben az országot ért támadás után. A Makkabi Bnei Raina labdarúgója elmondta, a harcoktól távolabb, az ország északi részén lakik.

"Szerencsére itt északon nem történik semmi.

- nyilatkozta a labdarúgó hétfő délelőtt az M1 aktuális csatornának telefonon. - "Arra volt már példa tavaly is, amikor itt játszottam, hogy rakétáztak délen, de arra még nem, hogy terroristák betörtek volna Izraelbe és embereket raboltak el és végeztek ki."

A támadás után az izraeli futballbajnokságot azonnal felfüggesztették.

Koszta Márk pedig szombaton reggel értesült arról, hogy a mérkőzésük elmarad és csak később tudta meg ennek az okát.

- nyilatkozta Koszta, aki több más külföldi játékossal egy épületben lakik Haifában, így velük beszélgetett a helyzetről. "A bajnokságról nem tudunk semmit. Egyénileg edzünk, konditermi tréningeket végzünk, de pályán nem tudunk edzeni. A mai napon láttuk, hogy az egyik csapat elkezdte az edzéseket, de nem tudom, hogy a héten mi lesz a fejlemény."

A Makkabi Bnei Raina játékosa, Koszta Márk jól van Forrás: Makkabi Bnei Raina/Facebook

Koszta Márk kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem tud arról, hogy ki lehet-e a jelenlegi helyzetben lépni a szerződéséből, de erre nem is gondol most.

"Arra gondolok, hogy legyen béke itt Izraelben, legyen minden rendben és utána lehet beszélni a futballról" - zárta a beszélgetést Koszta Márk.

A Hamász terrorszervezet szombaton indított támadást Izrael ellen több száz rakétával és fegyveres egységekkel, amelyek behatoltak izraeli településekre, több száz embert megöltek, ezreket megsebesítettek és túszokat hurcoltak magukkal vissza, a Gázai övezetbe. Izrael hadserege vasárnap ellencsapással válaszolt, a harcok hétfőn is folytatódtak.