Vágólapra másolva!
A Premier League 35. fordulójában a Liverpool a West Ham United vendége lesz szombaton. Jürgen Klopp együttesére - amely a tabellán a harmadik helyen áll - nehéz feladat vár: Szoboszlai Dominikék a nyolcadik helyezett otthonában lépnek pályára. Liverpoolban nemcsak a bajnokság a téma, hanem az is, hogy ki váltja a szezon végén távozó Kloppot. A tréner ma megszólalt ebben a témában, és arról beszélt, hogy Arne Slot megfelelő személy lenne.

Rosszabbul nem is alakulhatott volna a hét a Liverpool számára: Jürgen Klopp alakulata szerdán 2-0-ra kikapott a városi rivális Everton otthonában, a bajnoki címért folyó versenyfutásban két nagy ellenfele pedig nem hibázott, az Arsenal kedden otthon 5-0-ra nyert a Chelsea ellen, a Manchester City pedig csütörtökön 4-0-ra a Brighton otthonában.

Jürgen Klopp, Liverpool
Jürgen Klopp örülne Arne Slot kinevezésének 
Fotó:  Paul ELLIS / AFP

A Premier League élcsoportja jelenleg így néz ki: 1. Arsenal 77 pont/34 mérkőzés, 2. Manchester City 76/33, 3. Liverpool 74/34. Vagyis a vesztett pontokat tekintve a címvédő Manchester City áll a legjobban.

Az Everton elleni vereség után Klopp keserűen nyilatkozott, arról beszélt, abban sem lehetnek biztosak, hogy a csapat jövőre a BL-ben szerepelhet. Ehhez az első négyben kell végeznie, s ugyan az ötödik Tottenham csak hatvan ponttal rendelkezik, de két meccsel kevesebbet játszott. Ha azokat megnyerné, nyolc pont hátrányt kellene ledolgoznia a Poollal szemben négy forduló alatt, de 

ehhez katasztrofális végjáték kellene Szoboszlai Dominikéktől, S persze az, hogy a Spurs ne hibázzon. Annak, hogy a két feltétel egyidejűleg teljesüljön, csekély a valószínűsége, de jól mutatja, hogy Klopp  mennyire összezuhant szerdán, ha ő már ezzel az eshetőséggel is számolt 

- írja a Magyar Nemzet.

A 35. forduló nyitó mérkőzésén a West Ham akár el is kaphatja a Liverpoolt, ám a londoniak is pocsék formában vannak, a legutóbbi két bajnokijukat elbukták: otthon 2-0-ra kikaptak a Fulhamtől, majd idegenben 5-2-re a Crsytal Palace-tól. A két meccs között hazai pályán 1-1-re végeztek a Bayer Leverkusen ellen az Európa-liga negyeddöntőjében, de ez is vereséggel ért fel, mert 3-1-es összesítéssel kiestek.

Csütörtökön Arne Slot, a Feyenoord holland vezetőedzője elismerte, hogy a médiában terjedő hírek igazak, tárgyalásban van a Liverpoolal, és ő válthatja a szezon végén távozó Jürgen Kloppot. 

Jürgen Klopp örülne, ha Arne Slot lenne az utódja

A Liverpool mai sajtótájékoztatóján Kloppot megkérdezték, mit gondol Slotról. A tréner elmondta, nem vesz részt az utódja kiválasztásának folyamatában, és 

a holland kollégáját nem ismeri személyesen, de jó edzőnek, „jó srácnak” tartja, és a Feyenoord játéka tetszik neki. Ha rá esik a választás, nagyon örülni fog neki

 – mondta Klopp, hangsúlyozva ugyanakkor még egyszer, hogy nem ő dönt.

A véleménye azonban nagyon fontos, mert a döntéshozók, Michael Edwards vezérigazgató és Richard Hughes sportigazgató bevallottan kíváncsiak rá; mégiscsak Klopp az, aki a legjobban ismeri a csapatot, a játékosokat, ő tudja a legjobban, milyen edző, ki lehet képes arra, hogy jövőre a legtöbbet hozza ki a Liverpoolból.

A sajtótájékoztatón természetesen alapvetően a bajnokság hajrája volt a téma, és Klopp most harciasabb volt, mint szerdán. Úgy fogalmazott: nem adják fel a harcot, szó sincs arról, hogy kitűznék a fehér zászlót.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.