Élő:
Vágólapra másolva!
A Ferencváros korábbi magyar válogatott labdarúgója, Lovrencsics Gergő jelenleg a horvát másodosztályban futballozik, mellette gyerekcsapatok edzőjeként tevékenykedik. A 35 éves focista pályafutása legszebb élményeit a Fradiban élte át, és már arra készül, hogy a jövőben vezetőedző legyen.

Lovrencsics Gergő tavaly igazolt a Hajduk Splitből az NK Solin együtteséhez, a másodosztályú klubnál labdarúgóként és utánpótláscsapatok mellett edzőként is számítanak rá. "Én két korcsoportot viszek, a 2016-os és 2017-es születésűekét. 

Van három nap, amikor két edzést tartok, péntekenként pedig egyéni edzést is, olyankor specifikus feladatokat végzünk a kicsikkel" -

mondta a Fradi korábbi védője, akinek szinte minden napja a futball körül forog. 

A 44-szeres magyar válogatott játékos 23 évesen igazolt Pápára, majd felfigyelt rá a Lech Poznan, így 2012-ben Lengyelországban folytatta karrierjét. Az akkoriban még inkább támadó szélső poszton futballozó Lovrencsicsnek két sikeres idény után két ajánlata is volt a német élvonalból, ám végül a mönchengladbachi és a mainzi váltás sem jött össze. 2016-ban a Ferencvároshoz igazolva tért vissza az NB I-be, az ott töltött első idénye egy sérülés ­miatt nehezen indult, ám később gyönyörű sikereket ért el a Fradival. Annak az idénynek a végén, éppen első gyermeke megszületése után három nappal szenvedett ijesztő sérülést, amelyből végül szerencsésen felépült.

Lovrencsics Gergő
Lovrencsics Gergő 44-szer szerepelt a magyar válogatottban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Az első emlékem a történtek után, hogy kinyitottam a szemem a mentőben, hat fej volt fölöttem, és mindenki arról kérdezett, hogy vagyok. 

Amikor felhívtuk a kórházból a feleségemet, aki az egész horrort látta a tévén, tudtam beszélni lengyelül, így megnyugodtam, hogy nem lesz nagy baj. Viszont utána nagyjából egy-másfél évig úgy mentem minden egyes mérkőzésre, hogy a feleségem kérte, ne ugorjak fel fejelni.

Bár kicsik, azóta már a gyerekek is látták a szituációt, el is magyaráztam nekik, hogy történt. Ma már nem kavar fel a dolog. Hála istennek, egészséges vagyok, nem lett maradandó károsodás, és a feleségem is túltette magát rajta" - emlékezett vissza horrorsérülésére Lovrencsics.

A 2017/2018-as szezon végére stabil helye lett a Fradiban, Szergej Rebrov pedig őt jelölte ki csapatkapitánynak. A Fradi máig tartó sikerkorszaka az ukrán edző érkezésével kezdődött, a korábbi válogatott játékos karrierjének csúcspontjait is a zöld-fehéreknél élhette át, a csapattal az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelhetett. 

Magyar csapattal, magyarként a nemzetközi porondon játszani, annál nincs jobb érzés. Az meg, hogy a BL is összejött. Ha kimondom, hogy Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev, még most is libabőrös leszek!" -

mondta Lovrencsics a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Lovrencsics Gergő
Lovrencsics Gergő a BL-ben is szerepelt a Fradival
Fotó: AFP (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)

A Fradiban töltött sikeres évek után ismét légiósnak állt, a horvát Hajduk Split csapatához szerződött, majd lemondta a válogatottságot a kettős terhelés miatt. A korábbi válogatott futbalista jelenleg a másodosztályú Solin csapatában játszik, és Horvátországban próbálja felépíteni karrierjét, ahol már a futballon kívüli életre is készül, ám legnagyobb célja a labdarúgáshoz kötődik.

"Meglátjuk, mit hoz a jövő, egyelőre Horvátországban tervezünk. Beleszagoltunk az üzleti életbe, résztulajdonos vagyok egy mobil-autómosó vállalkozásban, 

tehát készülök a futballon kívüli életre is, de nagy célom, hogy egyszer vezetőedző legyek. Építem magam, semmi sincs kizárva, idővel eldől, hogy miként alakul az életünk" -

tette hozzá Lovrencsics Gergő.

Kapcsolódó cikkek