Vágólapra másolva!
Újabban rengeteg kritikát kap Szoboszlai Dominik a botladozó Liverpoolban nyújtott teljesítménye miatt. A magyar labdarúgó-válogatott sztárjával kapcsolatban is kérdezték Marco Rossit a világ egyik legjelentősebb futballmagazinja, a World Soccer májusi számában.

A szezon első részében kiemelkedően játszott

 – emelte ki Rossi, aki jól tudja: Szoboszlainak kifejezetten jót tesz a nagy nyomás és a vele szemben támasztott elvárások súlya – tavaly nem hiába tette meg alig 23 évesen a válogatott csapatkapitányának, írja a Bors.

Magyarország, Törökország, labdarúgás, mérkőzés, válogatott, gól
Marco Rossi kiállt a csapakapitánya mellett
Fotó: Origo - Csudai Sándor

A magyar légiós a tavaly nyári szerződtetése után minden várakozást felülmúlt a játékával és a gyors, zökkenőmentes beilleszkedésével Angliában.

Aztán volt néhány gyengébb mérkőzése, de kisebb sérülést is elszenvedett. A visszatérése után is nagyon jól játszott például a Sparta Praha ellen (5-1, 6-1 a csehek elleni Európa-liga-nyolcaddöntőben, Szoboszlai 2 góljával és 1 gólpasszával – a szerző) – mondta Rossi a World Soccernek adott interjújában, már csak a nyári Európa-bajnokságra tekintettel is optimistán várva Szoboszlai újbóli csúcsformába lendülését.

Szoboszlai általában jól futballozik, az energiája kiválóan illik a Klopp-rendszer működéséhez; az utóbbi hetekben talán nem mutatta a legjobb oldalát, de abszolút ostobaság azt állítani, hogy formán kívül van.

Szoboszlai a Liverpool tavalyi rekordigazolása volt; az angolok 70 millió euróért (27,6 milliárd forint) vásárolták ki a lipcsei szerződéséből. Azóta 38 tétmeccsen játszott, ezeken többek között 7 góllal és 4 gólpasszal segítette a csapatát. Szoboszlaiék legközelebb csütörtökön az olasz Atalanta vendégeként próbálják meg 0-3-ról megfordítani az Európa-liga negyeddöntős párharcát.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.