Vágólapra másolva!
Ahogy az várható volt, hatalmas káosszal és botránnyal ért véget az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Birmingham City idénye. A Championshipből kieső csapat szurkolói tucatjával rohantak a pályára a lefújás, de nem mindenki verekedni akart közülük.

A 2010-11-es idényben a Premier League-ben öt londoni csapat (Arsenal, Chelsea, Fulham, Tottenham, West Ham) volt, de, ami ennél is érdekesebb, hogy a második legnagyobb angol város, Birmingham három csapatot is adott az élvonalnak, az Aston Villa, a West Bromwich Albion és a Birmingham City képviseletében. Utóbbi csapat a szezon végén 18.-ként esett ki egyetlen ponttal lemaradva a Wolverhampton mögött.

Azóta is a másodosztályban, ahol volt, hogy a rájátszás elődöntőjében vérzett el, de olyan is, hogy csak jobb gólkülönbségével maradt bent. Az elmúlt hat-nyolc évben aztán szinte mindig a kiesés elől kellett menekülnie a csapatnak, de a sok-sok erőfeszítés végül csak sikerrel járt: a nagy múltú klub leküzdötte magát a harmadosztályba. Az utolsó, 46. fordulóban hiába verték meg a rájátszásba jutó Norwich-ot 1-0-ra, miután a Plymouth is nyert 1-0-ra a Hull ellen, így Buzsáky Ákos egykori csapata maradt bent, a kék-fehérek pedig kiestek.

Amit a szurkolók úgy fogadtak, ahogy kell, rengetegen rohantak a pályára, többen a rendezőkkel is összeverekedtek. Viszont volt egy drukker, aki inkább fogta magát, és jó 30 méterről a tömeg fölött rúgott egy akkora gólt, hogy a társak a bunyót is felfüggesztve inkább őt kezdték ünnepelni.