Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo két góljának is köszönhetően az al-Nasszr 3-1-re legyőzte ellenfelét, és ezzel bejutott a Szaúd-arábiai Király-kupa döntőjébe.

Ronaldo csapata azt al-Khaleejt fogadta a Király-Kupa elődöntőjében, amely vendégeként a szaúdi pontvadászat előző fordulójában 1-0-ra nyert. A rutinos portugál akkor idegesen játszott, néhány nagy helyzetet is kihagyott, de a csapat vezetőedzője, Vitor Severino nem aggódott túlságosan.

cristiano ronaldo
Ronaldo duplázott, csapata döntőbe jutott a szaúdi Király-Kupában
Fotó: AFP

A 39 éves portugál klasszis már a 17. percben megszerezte a vezetést egy pazar találattal. A vendégek kapusa, Ibrahim Sehic hibázott óriásit egy felszabadításnál, majd Ronaldo lecsapott a labdára és fordulásból egyből a kapuba emelt a tizenhatos jobb sarkáról.

A 37. percben a korábbi liverpooli sztár, Sadio Mané duplázta meg az al-Nasszr előnyét, miután értékesített egy tizenegyest, így magabiztos, kétgólos előnnyel mehetett szünetre a hazai együttes.

A fordulás után is a hazaiak akarata érvényesült, és az 57. percben Ronaldo ismét eredményes volt. A portugál ezúttal egy szép akció végén lőtt a kapuba, amivel eldöntötte a meccset, ugyanis a vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta. Az al-Nasszr ezzel bejutott a döntőbe, ahol majd a triplázásra készülő al-Hilal lesz az ellenfele.

Ronaldo - aki a 2023-as naptári évben a világ legeredményesebb futballistája volt - az idei szezonban is jó formában van, amit jól mutat, hogy április elején négy nap alatt egymás után kétszer lőtt mesterhármast. Összességében pedig 39 meccsen 38 gólt szerzett eddig, és kiosztott emellett 12 gólpasszt is.

Az ötszörös aranylabdás klasszis bombaformája ellenére azonban az al-Nasszr ismét elbukhat a szaúdi bajnokságban, ugyanis öt fordulóval a vége előtt kilencpontos hátrányban van a listavezető al-Hilallal szemben, amely ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott. Ronaldo csapata a hétvégén az al-Wehda együttesét látja vendégül a szaúdi bajnokság 30. fordulójában.

Szaúd-arábiai Király-kupa, elődöntő:
al-Nasszr-al-Khaleej 3-1 (2-0)
gólszerző: Ronaldo (17., 57.), Mané (37.), illetve Al-Torais (82.)