Vágólapra másolva!
Nem csak a csapat szurkolói örülhetnek annak, hogy a Borussia Dortmund bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, de a Manchester Unitednél is dörzsölhetik a tenyerüket, feltéve, ha az eredményeik láttán ehhez bárkinek is van kedve.

Jadon Sancho januárban igazolt kölcsönbe a Borussia Dortmundhoz, akkor három millió fontot adtak ezért a németek és állják a fizetése egy részét is. A szerződés alapján a dortmundiak még 3,4 millió fontot fizetnek az angoloknak, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek, azaz elég meccsen lép pályára Sancho és a csapat messzire jut a Bajnokok Ligájában.

Jadon Sancho BL-dönőre készülhet, miközben klubja, a Manchester United csak vergődik
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Angol sajtóhírek szerint ezek a feltételek teljesültek azzal, hogy a BVB bejutott a BL-döntőbe, ugyanis kedd este 2-0-s összesítéssel ütötték ki az eredetileg esélyesebbnek tartott Paris Saint-Germaint az elődöntőben, így 11 év elteltével újra BL-döntőt játszhatnak és újra a Wembleyben teszik ezt meg, ahol 2013-ban kikaptak a Bayern Münchentől. A döntőben most is összefuthatnak a bajorokkal, akik szerda este a Real Madrid otthonában lépnek pályára, az az elődöntő 2-2-ről folytatódik,

A Dortmundot talán nem zavarják az extra költségek, hiszen az egész focivilágot sokkolták azzal, hogy előbb a PSG, az AC Milan és a Newcastle mellől továbbjutott a halálcsoportból, majd kiejtette a PSV-t, az Atlético Madridot és a PSG-t, ráadásul úgy, hogy a német Bundesligában csak az ötödik helyen áll a csapat.

Sancho még ősszel került ki a Manchester United keretéből, alig pár meccs után összeveszett Erik ten Haggal, aki kihagyta az Arsenal elleni keretből, majd az angol nyilvánosan kritizálta az edzőt, aki ezért bocsánatkérést várt. Sancho szerint bűnbakot csináltak belőle, ezért nem is volt hajlandó bocsánatot kérni, pedig a holland menedzser elvileg ezt követően visszavette volna a csapatba. Sanchó egy darabig az U18-asokkal edzett, majd januárban a Dortmundhoz került, amit aligha bánt meg, hiszen a Manchester United hétfőn 4-0-ra kikapott a Crystal Palace-tól, miközben kedden a Dortmund BL-döntőbe jutott.

A 24 éves játékos 2021-ben igazolt a Dortmundtól az angolokhoz 73 millió fontért, 82 meccsen 12 gólig jutott.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.