Vágólapra másolva!
A német másodosztályban szereplő Hertha BSC szurkolóinak nagy többsége szomorúan vagy éppen felháborodva fogadta a német másodosztályú futballklub szombati bejelentését, miszerint a vezetők nem hosszabbítanak szerződést Dárdai Pállal. Egyesek már odáig mentek, hogy a magyar szakember legyen a klub elnöke.

A berlini kispadtól (2019 és 2021 után) már harmadszor búcsúzni kényszerülő magyar klublegenda ugyanakkor továbbra is marad az 1997-es odaigazolása óta imádott csapata szolgálatában – egy később tisztázandó poszton

VfL Osnabrück - Hertha BSC, Dárdai Pál
Dárdai Pál kirúgásának nem örülnek a berlini szurkolók 
Fotó: FRISO GENTSCH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdai Pál miatt háborognak a Hertha-szurkolók

A döntést és annak módját is élesen kritizáló drukkerek némelyike már pedzegeti is: legyen Dárdai a Hertha következő elnöke! - írja a Ripost.

"Pál for President!" – kommentálta például az edzőváltás hírét Silvia, majd száz és száz szurkolótársához hasonlóan ő is köszönetet mondott Dárdainak a munkájáért és a klubszeretetéért.

"A szavazatom az övé következő elnöknek" – üzente már az őszre tervezett elnökválasztásra tekintettel René is, mire Aonar hozzáfűzte: "Ez már aztán ötlet".

Mások inkább az elégedetlenségüket fejezték ki Dárdai újbóli leváltása miatt. A hozzászólásokban gyakran visszatérő elem, hogy a Hertha-hívek szerint a januárban elhunyt fiatal elnök, a korábbi vezérszurkoló Kay Bernstein nem engedte volna, hogy a klub letérjen az általa meghirdetett "Berlini út"-ról, aminek Dárdai Pál személye és munkája volt az egyik alapköve.

"Kay most foroghat a sírjában"; "Ezzel nem él tovább Kay filozófiája.

Ha még köztünk lenne, nem engedte volna ezt"; "Ez egy rossz és elfogadhatatlan döntés, Kay Bernsteinnél ez nem történhetett volna meg" – olvashatók az ezzel kapcsolatos vélemények a Hertha közösségi oldalain a lap beszámolója szerint.

"Pál nem ezt érdemelte! Totál hülyeség, hogy mennie kell"; "Nagyon dühös vagyok, hogy ilyen hülye a Hertha: tönkreteszik a csapatszellemet, amit évek után Dárdai végre újra megteremtett"; "Pál újra megmutatta mindannyiunknak, hogyan kéne működnie a Herthának: szívvel-lélekkel!

A klub mégis már másodszor váltja le, miután megmentette a csapatot"; Pál a Hertha szíve és lelke. Elszomorít, ahogy megint bántak vele, a maximumot hozta ki ebből a fiatal, újonnan összedobált csapatból"; "A vezetők már megint úgy érezték, nem elég ő ide. Fogadok, hogy még a következő szezon folyamán újra Dárdainak kell megmentőként beugrania!" – sorjáznak az ilyen és ezekhez hasonló, sokatmondó szurkolói kommentek.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.