Vágólapra másolva!
A Liverpool hétfőn az Aston Villa otthonában lép pályára az angol labdarúgó Premier League-ben. Pénteken Jürgen Klopp, a Vörösök vezetőedzője sajtótájékoztatót tartott, amelyen szóba került, hogy akár kihagyhatja a szezon utolsó meccsét.

Jürgen Klopp januárban jelentette be, hogy kilenc év után, a nyáron távozik a Liverpooltól. A csapattal lényegében mindent (Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, angol bajnokságot, FA-kupát, angol Ligakupát és Community Shieldet is) megnyert 56 éves német szakember jelenlegi szerződése 2026-ig szól a Vörösöknél, de két évvel annak lejárta előtt elhagyja a klubot. Az FA-kupa és az Európa-liga idei szezonjából már kiesett Liverpool kispadján így még két meccse van hátra Kloppnak, de ha az Aston Villa elleni bajnokin lapot mutat fel neki a játékvezető, akkor az Anfield Stadionban rendezett, Wolverhampton elleni szezonzárót ki kell hagynia, és nem lehet ott a kispadon. 

Jürgen Klopp, Liverpool
Jürgen Klopp igyekezni fog, hogy ott legyen a Liverpool szezonzáróján
Fotó: Isabella BONOTTO / AFP

Jürgen Klopp ugyanis már két sárga lapot kapott a Premier League idei szezonjában (november 5-én a Luton Town, február 10-én pedig a Burnley ellen), így egy harmadik figyelmeztetés esetén automatikus egymeccses eltiltás jár, és ez esetben nem tudna a kispadon elbúcsúzni az Anfield közönségétől. A tavalyi idényben Klopp hasonlóan járt, akkor az összegyűlt lapjai miatt ki kellett hagynia a Liverpool utolsó hazai bajnokiját.

Jürgen Klopp vigyázni fog, nehogy lapot kapjon az Aston Villa-Liverpool meccsen

„Ezt már régóta tudom [hogy eltiltás fenyeget], elvégre nem most kaptam a második sárga lapot. Mellesleg úgy is mondhatnánk, hogy csak két sárga lapom van! Néhány kollégámat például már eltiltották, nem igaz? De az évek során nyilván nyugodtabb lettem. Nem kell mindenáron a kispad mellett lennem, de azért jó lenne, ha megtehetném! 

Rajtam nem fog múlni, én mindent meg fogok tenni, hogy ne keveredjek bele semmiféle vitába” 

nyilatkozta a lehetséges eltiltással kapcsolatos kérdésre Klopp, aki a sajtótájékoztatón Harvey Elliott helyzetéről is beszélt, erről itt olvashatnak.

A Liverpool minden bizonnyal a Premier League-tabella harmadik helyén zár, hiszen hátrébb már nem csúszhat, a lemaradása pedig 5 pont az éllovas Arsenal és 4 pont az egy meccsel kevesebbet játszó Manchester City mögött. Az utolsó két forduló így is érzelmes lehet Jürgen Klopp számára, aki hétfőn az Aston Villa otthonában irányíthatja a Vörösöket, jövő vasárnap pedig Szoboszlai Dominik csapata hazai pályán, a Wolves ellen zárja a 2023-24-es szezont.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.