Vágólapra másolva!
Második fordulójához érkezik hétvégén a túraautó-világkupa sorozata. A WTCR hungaroringi fordulója előtt a mezőny két magyar pilótája, Michelisz Norbert és Tassi Attila kávéhabba rajzolta saját, egyedülálló logóját, a baristakalandokban a háromszoros világbajnok Andy Priaulx, valamint a 2012-es világbajnok, Rob Huff is csatlakozott a magyarokhoz. A hétvége hivatalos sajtótájékoztatóján az is kiderült: Marco Rossi is a helyszínen nézi meg a vasárnapi főfutamot. 

– ezzel kezdte a sajtótájékoztatót a WTCR promótere. Francois Ribeiro szupersztárnak nevezte Michelisz Norbertet, akinek a jogtulajdonos szerint már nem kell bizonyítania, hogy az élmezőnyben van a helye, Tassi Attilában pedig minden megvan ahhoz, hogy sztárrá váljon.

Francois Ribeiro (középen) szerint a jobbján ülő Tassi Attilban minden megvan, hogy ugyanolyan sikeres legyen a sorozatban, mint az asztal másik szélés mosolygó Michelisz Norbert Fotó: Szabó Gábor - Origo

A promóter nagyobb tétben is hajlandó fogadni abban, hogy a sokat kritizált teljesítmény-kiegyenlítő rendszer (BoP) ellenére év végén lesz a bajnokesélyes pilóták között Hyundai-versenyző. Francois Ribeiro elárulta azt is:

vasárnap különleges vendége lesz a sorozatnak Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya személyében,

aki az olasz versenyzők mellett a két helyi hősnek, Michelisz Norbertnek és Tassi Attilának is szurkol.

A Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulai Zsolt szerint idén is több tízezer nézője lesz a WTCR-nek.

A sajtótájékoztató résztvevői, Andy Priaulx, Tassi Attila, Francois Ribeiro, Michelisz Norbert, Rob Huff (balról) izgatottan készül a hungaroringi hétvégére Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hatalmas rutinja ellenére ez lesz az első versenye a Hungaroringen a háromszoros világbajnok Andy Priaulx-nak.

– mondta a legendás versenyző, aki hosszú kihagyás után tér vissza a túraautózás csúcsára, és a DTM-nél is keményebbnek tartja a WTCR-t.

Andy Priaulx nem csak a volán mögött éri meg a pénzét Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mindig kellemes emlékekkel jön Magyarországra Rob Huff. A WTCC 2012-es bajnoka számára felejthetetlen pillanat volt, mikor Michelisz Norbert csapattársaként tapasztalta meg a magyar szurkolótábor fanatizmusát.

„Azóta is a telefonomon őrzöm a videót, ahogy Norbi nevét skandálta a tömeg, sehol nem tapasztaltam még ehhez hasonlót”

– mondta a brit pilóta.

Rob Huff egyik kedvenc futama a magyarországi verseny Fotó: Szabó Gábor - Origo

Michelisz Norbert nem számít könnyű hétvégére, annak ellenére azonban, hogy a BoP meglehetősen hátráltatja a Hyundaiok versenyképességét,

a BRC Racing Team versenyzője szeretne dobogóra állni a magyar közönség előtt.

Tassi Attila, a KCMG 19 éves magyar versenyzője tavaly szabadkártyásként állt rajthoz a WTCR-en, most viszont a mezőny állandó tagjaként indul a Honda Civickel.

A benzingőzhöz remekül passzol a kávéillat: Priaulx, Ribeiro, Huff, Michelisz és Tassi ajánlásával Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Az előző évi szereplésem nem sikerült túl jól, 2017-ben viszont a TCR Seriesben mindkét futamot megnyertem hazai pályán.

A WTCR hungaroringi hétvégéje pénteken a szabadedzésekkel indul, szombaton egy, vasárnap pedig két versenyt rendeznek Mogyoródon. Az Origo sporton folyamatosan beszámolunk az eseményekről.