Újra bajnok lenne Magyar János

Magyar János
Magyar János versenyez a Slovakiaringen.
Vágólapra másolva!
Április 8-án, 228 nap után a Hungaroringen ülhet újra autóba Magyar János. Az őrbottyáni versenyző a szezon első hivatalos tesztjével kezdi az évet, ami után a következő hétvégén már két futamon is bizonyíthat. A koronavírus-járvány, mint minden sportolót, őt is hátráltatta. A tavalyi első két versenyt kedvenc sorozatában, az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokságban a járványhelyzet miatt meg sem rendezték, először csak augusztus végén a Slovakiaringen versenyezhetett.

– mondta mosolyogva a bajnok autóversenyző.

Magyar János a Slovakiaringen. Fotó: Háfra Zsolt

Egy motorhiba miatt ugyanis Magyar János nem tudott elindulni az időmérőn, így a rajtrács utolsó pozíciójából várhatta a piros lámpák kialvását. A rajt után a célegyenes végéig 11 autót utasított maga mögé, amit az első körben további két pilóta követett. Végül másodikként intette le a kockás zászló. Azonban a lendületét megtörte a koronavírus-járvány. Szeptember első hétvégéjén Csehországban folytatódott volna a szezon, de az egyre rosszabb járványhelyzet miatt hozott intézkedések megakadályozták a tervei megvalósítását. Az idényben több futamon már nem indult és azóta nem is versenyzett. Nem meglepő, hogy a magyar pilóta már izgatottan várja, hogy újra autóba ülhessen. Bár a járványhelyzet miatt még most is sok a bizonytalan tényező.

- latolgatta a jövőt az őrbottyáni pilóta.

Magyar János versenyez a Slovakiaringen. Fotó: Háfra Zsolt

Ha újra összejön a párharc, akkor idén sem fog unatkozni a magyar versenyző. 2019-ben ők ketten az utolsó pillanatig harcoltak a bajnoki címért, amit végül Magyar János szerzett meg. Az eddigi utolsó teljes szezon sok érdekességet tartogatott. Elég csak a leggyorsabb köridőkre, a kiélezett időmérőkre, vagy az esős versenyekre gondolni, ahol nem csak egymással, de a természeti erőkkel is meg kellett küzdeniük. 2017-ben és 2019-ben összejött az, amire nem sokan fogadtak volna a szezon elején. Magyar János az F3-as Tatuus Honda volánja mögött megnyerte az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokságot. Egy kaotikus és csonka 2020-as év után idén szeretne újra bizonyítani és meg akarja mutatni, hogy nem véletlenül szerzett a két FIA Zóna bajnoki cím mellett három magyar abszolút bajnoki és két ESET kupa kategóriagyőzelmet.