Vágólapra másolva!
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Houston Texans játékosa, Tank Dell megsebesült egy tömeges lövöldözésben.

Az ESPN beszámolója szerint egy 16 éves tinédzser tíz embert sebesített meg egy floridai szórakozóhelyen, miután fegyverrel kezdett el lövöldözni. A sebesültek között van a Houston Texans játékosa, Tank Dell is, akit a beszámolók szerint egy golyó talált el. A beszámolók szerint a sanfordi Cabana Live nevezetű szórakozóhelyen zártkörű rendezvény zajlott, amikor verekedés tört ki, és lövések dördültek el. Dellt kórházba szállították, de állítólag nincs komoly baja, azonban azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia. A hírek szerint az amerikai futballista azért tartózkodott Floridában, mert hazautazott meglátogatni az édesanyját.

tank dell, houston texans
Tömeges lövöldözésben megsérült a Houston Texans játékosa, Tank Dell
Fotó: Twitter

"Tudomásunkra jutott, hogy Tank Dell lövöldözés áldozata lett Sanfordban. Kisebb sérülést szenvedett, de már kiengedték a kórházból és jó hangulatban van. Kapcsolatban állunk vele és a családjával, amennyiben szükséges, további hírekkel fogunk szolgálni, de kérjük, tartsák tiszteletben a magánéletüket. Imádkozunk mindenkiért, akik az incidensben részt vettek" - áll a texasiak közleményében.

Az incidens után a rendőrség azonosította a fegyveres elkövetőt, a 16 éves Christopher Bouie-t, akit illegális lőfegyver birtoklással, valamint emberölési kísérlet vádjával vettek őrizetbe. A hírek szerint egy biztonsági őr tudta megfékezi az ámokfutó tinédzsert, miután a lövések eldurranása után kiütötte a kezéből a fegyvert.

A 24 éves újonc elkapót a Texans a 2023-as NFL-draft harmadik körében választotta ki. A Houston, ugyan bejutott a rájátszásba, de Tank Dell egy sérülés miatt ebből nem tudta kivenni a részét.