Eltűnt egy kiegészítő az új iPadek dobozaiból

apple ipad pro tablet táblagép hálószoba éjjeliszekrény
Fotó: Sebastiaan Chia / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kénytelenek lehetnek másodjára is kinyitni a pénztárcájukat a vevők.
Vágólapra másolva!

A magas vételi árukon kívül nehéz érdemi panasszal élni a vadiúj iPad Air és iPad Pro táblagépek ellen, a választásuk esetén a vevők az Apple esetében elvárt minőségű és értékállóságú termékeket kapnak a pénzükért cserébe. Viszont a bejelentésükkor egy apróságra nem hívta fel külön a figyelmet az Apple, az összes eddigi iPadtől eltérően ezekhez a termékekhez az Európai Unió országaiban és az Egyesült Királyságban már nem jár hálózati töltő, az egyetlen gyári kiegészítőjük az 1 méter hosszú USB-C kábel.

A hálózati töltőktől való megválás nem újdonság az Apple háza táján, az iPhone 12 óta a mobiljaihoz sem biztosít ilyen kiegészítőt, környezetvédelmi okból ráadásul világszerte kihagyja ezeket a termékek dobozaiból. Az új iPadek esetében viszont csak az uniós országokra és az Egyesült Királyságra vonatkozik a változtatás, az összes többi piacon továbbra is gyári töltővel összecsomagolva jönnek a tabletek, ami alapján az eltávolítással törvényi kötelezettségnek tehet eleget az Apple.

A vevők jókora része számára feltehetően nem gyakorlati probléma, hogy töltő nélkül érkezik az új iPadjük, már rejtegetnek jó néhány ilyen kütyüt a fiókban. A gondot inkább az jelentheti, ha a régi modellek túlságosan kis teljesítményűek, lassan töltik a táblagépeket, az ilyen helyzetbe kerültek kénytelenek lehetnek újból kinyitni a pénztárcájukat, beszerezni egy nagyobb teljesítményű töltőt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!