Betiltották a leszbikus Barbie-filmet

Vágólapra másolva!
Betiltatta a Mattel játékgyártó cég a Barbie is lehet szomorú című argentin rövidfilmet, melyben Barbie leszbikus viszonyt létesít a szobalányával. A cég szerint az argentin film pornográf, ízléstelen és lerombolja Barbie imázsát. A videó több dél-amerikai országban is forgalomba került, Brazíliában a tévé is bemutatta.
Vágólapra másolva!

A mindössze 24 perces, videokazettán forgalmazott rövidfilm főszereplője Barbie, a Mattel játékgyártó cég legendás babája. A szőke ártatlanság az argentin filmben homoszexuális kapcsolatba lép szobalányával. Az édes kettesbe alkalomadtán Ken is bekapcsolódik, aki szado-mazo játékaival szórakoztatja a két hölgyet.

Brazíliában még a tévé is leadta a filmet, Mexikóban azonban maga a Mattel lépett közbe, s egyenesen bírósághoz fordult a videó betiltatásáért.

Az Albertina Track által rendezett Barbie is lehet szomorú című rövidfilm a Mexikóvárosban megrendezett Urban-Festen került volna bemutatásra. Jose Anttonio Escalante, a fesztivál igazgatója döbbenten áll a Mattel reakciója előtt. "Ezt a filmet művészi alkotásként kezelték Argentínában, Brazíliában pedig a tévé is sugározta" - magyarázta Escalante.

A Mattel szerint viszont Barbie bármilyen szexuális vonatkozásban való bemutatása sérti a baba imázsát, mely több millió gyermek képzeletében az ártatlanság szimbólumaként él.

Korábban:

Terhes Barbie babák