Kezdje egy szezonálisan újragondolt klasszikussal a hetet: így készül a zöldborsós carbonara!

zöldborsós carbonara
A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még ízletesebbé teszi a friss zöldborsó ebben a csodás carbonara spagettiben.
Fotó: Vidék íze magazin
Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb ételei között találjuk a carbonarát, ami nem is csoda, hiszen nehéz ellenálni az intenzív ízekkel telt finom tésztaételnek. Érdemes azonban ezúttal csavarni egyet a megszokott elkészítési módon, és tavaszias változatban, zsenge zöldborsóval készíteni. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még ízletesebbé teszi a friss zöldborsó ebben az ínycsiklandó carbonara spagettiben. 

Zöldborsós carbonara

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • bors
  • 3 db tojássárgája
  • 4 ek. reszelt parmezán sajt
zöldborsós carbonara
A ropogós bacon és a krémes parmezán tökéletes párosát még ízletesebbé teszi a friss zöldborsó.
Fotó: Vidék íze magazin

Elkészítése:

  1. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, úgy, hogy a főzőléből két decit megőrzünk. carbonara recept
  2. Csíkokra vágjuk a bacont, és egy nagy serpenyőben kipirítjuk. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt, kevergetve. Ha már szépen illatozik a fokhagyma, ráöntjük a félretett két deci tésztafőző vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó meg nem puhul.
  3. A tojások sárgáját egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánnal. A zöldborsós serpenyő alatt kicsire vesszük a hőfokot, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a parmezános tojássárgáját, jól átkeverjük. Beleöntjük a kifőzött spagettit, ezzel is összeforgatjuk, és még 2-3 percig főzzük együtt. 
  4. Azonnal tálaljuk.

Ha további szezonális receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!