A ChatGPT fejlesztője beszállhat a pornóiparba

meztelenség erotika nude szex pornó
Fotó: Giorgio Trovato / Unsplash
Vágólapra másolva!
Érkezhetnek a mesterséges intelligenciával készített pornófilmek.
Vágólapra másolva!

Váratlan meglepetéssel szolgált korunk vezető generatív mesterséges intelligenciával foglalkozó cége, az OpenAI nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a jövőben adott esetben akár pornóipari beszállítónak is felcsaphat.

A fejleményt a Wired szúrta ki a vállalat egyik legújabb dokumentumában, amelyben arról értekezik, hogy szerinte miként kellene viselkedniük a ChatGPT chatbothoz, a DALL-E képgenerátorhoz, vagy épp a Sora videókészítőhöz hasonló termékeinek.

„Vizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy képesek lehetünk-e felelősségteljesen biztosítani a munkahelyen nem biztonságos jellegű (NSFW) tartalmak generálását, életkornak megfelelő kontextusokban a ChatGPT-n és a programozási felületen keresztül. Reméljük, hogy sikerül megértenünk az efféle modellviselkedések kapcsán a felhasználói és a társadalmi elvárásokat” – olvasható a dokumentumban.

Az OpenAI jelen pillanatban minden termékében tiltja a felnőtt tartalmak generálását, a rendszereibe tett vészfékek esetleges kijátszása esetén pedig gyorsan javítja a trükköket, amelyekkel sikerült túljárni az eszén.

Amennyiben a termékei a jövőben megengedik majd az erotikus tartalmak generálását, akkor a megítélésének és az üzleti kapcsolatainak védelme érdekében valószínűleg kénytelen lesz szűk és leinformált kör számára elérhetővé tenni ezt a lehetőséget, a széles közönség kezébe felelősségteljesen nem lehet ilyen technológiát adni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!