"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Vágólapra másolva!
A 23 éves Marina Salas több katalán és spanyol tévésorozat, film után kapta meg A bárka egyik szerepét. Nem tartja magát annyira kemény, bevállalós lánynak, mint a karaktere, és nem bánná, ha az apokalipszis után játszódó széria olyan mélységet-magasságot is érintene, mint tette azt kedvenc sorozata, a Sírhant művek.
Vágólapra másolva!

Gratulálhatok a babához?
- Á, csak a sorozatban vagyok állapotos!

Milyen ez a sorozat? Hogyan írnád le annak, aki még nem látta?
- Kalandsorozat, de keveri a műfajokat, mert találhatóak benne elemek a romantikus komédiákból, az akciófilmekből, van benne dráma. Ettől aztán sok generációnak bejön, legalábbis Spanyolországban, hiszen van, ami a fiataloknak tetszik, egy másik jelenet meg az idősebbeknek lehet kedves. Szórakoztató széria. Azt mondják, hogy ez a spanyol Lost, de azt nem tudom, igazából milyen, mert csak pár részt láttam az elejéből.

A széria honlapján azt olvasni, hogy te vagy a kemény csaj. Miből derül ez ki?
- Nem ennyire nyilvánvaló ez, a leírások inkább csak arra szolgálnak, hogy a karaktereknek kezdetben eltérő színezetet adjanak az írók. Arra is jó, hogy a nézők tudjanak azonosulni egy-egy figurával. De senki sem csak "kemény csaj", mert senki sem egyféle, nagyon sok jellemvonásunk van. Ezért is mesélnek el történeteket a szereplők, hogy a tévézők lássák, nagyjából ki milyen. A karakter talán tényleg erősebb, keményebb, de én ettől nem vagyok ilyen az életben. Persze attól is függ, kivel beszélek: testvérekkel, haverokkal? Nyilván van Vilmában olyan, ami én vagyok, hiszen az én szerepem, de valójában "puhább" vagyok.

22 évesen ott vagy, ahol szerettél volna?
- 16 éves koromban már tévésorozatban szerepeltem Barcelonában - én ugyanis katalán vagyok. Pár kisebb-nagyobb szerepem volt ott, más szériákban, majd 18 évesen jöttem el otthonról. Londonba mentem, pincérnőként melóztam, majd jöttek a madridi munkák. Madridba végül a 13 részes, nagyon rövid Desaparecida, Az eltűnt című sorozat miatt jöttem.

És utána? Eltűntél?
- Nem, nem én voltam az eltűnt (nevet), én amolyan gyilkosfélét alakítottam Szóval, utána Fernando Colomával forgattam egy filmet a Telecinco részére, amely egy valós, amerikai történet alapján fiatal, teherbe esett lányokról szólt, El pacto volt a címe. Aztán jött a Federico Moccia könyve alapján íródott Tres metros sobre el cielo, ez nagy siker lett, utána pedig A bárka keresett szereplőket, így kerültem ide.

Valencia mellett is forgattok, a nyílt vízen, messze a parttól. Az milyen?
- Nagyon szeretem, ott általában gyorsan eltelik egy nap. De ha sokat kell várni egy jelenetre, azért ott is unalmas. Madridban azért jobb talán, mert mást is csinálunk, munka után éled az életed, ha pedig Valenciában dolgozunk, akkor csak a forgatásról szól minden.

Összejártok a stábtagokkal?
- Úgy érted, hogy vannak-e itt barátaim? Érdekes ez, mert ha forgatsz egy csapattal, akkor haverkodsz mindenkivel, megy a bandázás, majd egyszer csak nem látod őket többet, mert később találkozol másokkal, akikkel több közös van bennetek. De Javival, Ivánnal, Blancával jóban vagyok, velük van a legtöbb forgatásom is. Bárokba is jártunk eleinte, az első hónapban közös vacsorák voltak, mostanában már nem járunk össze olyan sokat este.

Forrás: [origo]

Jó a fizetés?
- Igen, jól fizetnek a tévében. Elégedett vagyok.

Ezt vártad, amikor belefogtál?
- Már gyerekként is vonzott ez a szakma, a színészet, de soha nem kerestem külföldi példaképeket. Úgy vagyok ezzel, hogy ha spanyol filmet csinálsz, akkor nézz előtte spanyol filmeket, ne külföldi alkotásokat. Voltak persze korszakaim, egy időben például sokat néztem amerikai sorozatokat. A Maffiózók remek, de még nem fejeztem be, a Sírhant művek pedig elképesztően jó, egészen odavoltam érte, sőt, még álmodtam is a szereplőkkel!

Hány évad van A bárká-ban?
- Szerintem sok lendület van a sorozatban, kitarthat még egy darabig... de ha csökken a nézettség, akkor ennek is vége.