Szikora Róbert kirúgta az egyik gidát

Szikora Róbert
Szikora Róbert
Fotó: Origo, Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Az R-GO-ban békének kell lennie, mondta a zenész.
Vágólapra másolva!

Az évek során rengeteg slágert termelő R-GO-t  Szikora Róbert alapította, miután 1982-ben kilépett a Hungária együttesből. Sok énekesnő, "gida" cserélődött a formáció mellett: az első gida a francia-vietnami származású, de Magyarországon nevelkedett Clavier Charlotte volt, ő Környei javaslatára került az együttesbe. Mivel már a legelején látták, hogy milyen pozitívan fogadta a közönség, ezért még egy gidát alkalmaztak, ekkor jött Varga Éva.

Szikora Róbert
Szikora Róbert
Fotó: Origo, Csudai Sándor

Most Gina és Flóra a két gida. "Mindkét lány nagyon talpraesett és kreatív. Ha nem így lenne, az azt jelentené, hogy hibáztam a válogatón. Az emberi tulajdonságaik ugyanolyan fontosak, mint sok más. Mielőtt kiválasztottuk őket, nemcsak az ének- és tánctudásukról kellett számot adniuk, hanem meg kellett oldaniuk az általunk adott feladatokat is. Például kaptak ollót, tűt, cérnát, egy anyagdarabot, és rövid idő alatt fellépőruhát kellett varrniuk maguknak" - mesélte Szikora.

A zenész a Bestnek arról is beszámolt, hogy megköveteli, hogy béke legyen a csapaton belül, nem tűri a civakodást - és csak egyszer kellett elküldenie vokalistát a múltban. "Az pedig, hogy cserélődnek, teljesen természetes, hiszen az idő telik, szerelembe esnek, férjhez mennek, gyereket szülnek. Mindenkiről tudom, mi lett vele, nyomon követem a sorsukat" - mondta.

Nem csak az R-GO foglalkoztatja Szikorát: nem kis feladat a Hungária zenekar számára, hogy összeállítsák annak a koncertnek a zenei anyagát, amely június 1-jén lesz a Puskás Ferenc Stadionban.