Sokkolta a nézőket, amikor lezuhant egy motoros Győrben, a cirkuszi halálgömbben - fotó

A Moto3-as kategóriában versenyző argentin Gabriel Rodrigo, az RBA csapat tagja a motoros gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjára készül egy szabadedzésen a Tokiótól északra levő Motegi körpályán
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Ráesett a motor, amelyen rossz volt a fék.
Vágólapra másolva!

"A ma esti győri premierünkön a Diorios motoros csoport egyik tagja sajnos leesett a "halálgömb" legmagasabb pontjáról. A brazil előadó motorja ráesett a lábára és a fejére. Mi is nagyon megijedtünk, de szerencsére nagyobb baja nem történt, jól van, apróbb karcolásokkal megúszta a balesetet, amit a fékrendszer hibája okozott. A motorosok a problémát természetesen mihamarabb orvosolni fogják, hogy minél előbb előadhassák a méltán népszerű világhírű produkciójukat" - írta a Richter Cirkusz a közösségi oldalán. 

2023-ban is történt hasonló baleset itthon. Akkor a Magyar Nemzeti Cirkusz május 18-i előadásán súlyosan megsérült az egyik artista, miközben a halálgömb nevű produkciót adták elő. A fiatal nő egy egy 4,5 méteres átmérőjű gömbben motorozott, ami a produkció egy pontján szétnyílt. Ebben a pillanatban történt a szerencsétlenség, ugyanis a nő kiszáguldott a motorral és nagy sebességgel a földre zuhant. Részletek itt.