Így reagált III. Károly király Harry herceg és Meghan Markle afrikai látogatására

Harry herceg és Meghan Markle
Vágólapra másolva!
Meghan Markle és Harry herceg nemrég Nigériába utaztak, hogy népszerűsítsék az Invictus Games eseményeit, amiről III. Károly királynak és Vilmos hercegnek is megvan a véleménye.
Vágólapra másolva!

Mint ismert, III. Károly nem találkozott Harry herceggel, amíg ő az Egyesült Királyságban tartózkodott. Az uralkodónak a kötelezettségei miatt nem volt ideje kisebbik fiát fogadni, aki az Invictus Games jubileumi eseményein vett részt.

Harry idén már másodszor járt Nagy-Britanniában, miután februárban meglátogatta az apját, egy nappal azután, hogy bejelentették, hogy Károly rákos. Az Invictus Games tizedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepség után Harry herceg és felesége, Meghan Markle Nigériába utaztak, hogy népszerűsítsék a sportverseny eseményeit, azonban több királyi szakértő szerint is csak még nevetségesebbé tették magukat a megjelenésükkel. 

Tom Quinn királyi szakértő elárulta, hogy az afrikai utazás csak rontott III. Károly király és fia kapcsolatán.

"Vilmos herceg teljesen felháborodott, és eltökélte, hogy megtalálja a módját, hogy a jövőben megakadályozza a hasonló utazásokat.

 Az eset miatt Károly király is dühösebb, mint valaha

 - mesélte.

Hozzátette, hogy a brit királyi család tagjai felháborodtak, hogy Nigériában úgy kezelték Harry herceget és Meghan Markle-t, mintha a királyi család egy hivatalos látogatásán vennének részt: fogadásokkal és a jótékonysági szervezetekkel történő találkozókkal készültek az érkezésükre.

Harry herceg és Meghan Markle még 2020-ban jelentették be, hogy visszalépnek a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kívánnak válni, és a jövőben idejük nagy részét Észak-Amerikában töltik.

Ezek miatt pedig III. Károly királyt és Vilmos herceget is felzaklatta, ahogy a pár viselkedett, és a továbbiakban ellenzik, hogy Meghan és Harry a brit királyi családot képviseljék - írja a Mirror. 

Így zajlott a nigériai látogatás

Harry herceg és Meghan Markle viselkedését egy királyi szakértő, Charlotte Griffiths elemezte.

Az egész látogatás egy bohózat, egy hamis királyi turné.

Meghan Markle körülbelül 3000 fontot érő ruhát viselt Nigériában, ahol hatalmas a szegénység. Ez egyszerűen egy vicc. De legalább jót nevettünk rajta, mert van egy felvétel, ahol Markle mereven néz a himnusz alatt, ami mulatságos" - mesélte.

Meghan Markle egyébként 43 százalékban nigériai származású, így az ott élők Nigéria új hercegnőjeként emlegetik őt. A pár gyerekei, Archie és Lilibet az Egyesült Államokban, Kaliforniában élnek, így alig találkoznak a királyi család tagjaival, ami a szakértő szerint óriási hiba, ugyanis a későbbiekben a gyerekek is ki lesznek rekesztve, és nem kapnak majd fontosabb feladatokat sem. Ez pedig szüleire egyáltalán nem vet jó fényt.