50 halott, 8 baleset: ez az Egyesült Királyság bermuda háromszöge

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság "Bermuda-háromszöge" 50 ember életét követelte nyolc szörnyű balesetben.
Vágólapra másolva!

Sok látogatót vonz a Peak District, mert az itteni a dombok és a kiterjedt vidék lélegzetelállító látványt nyújt, de az ugyancsak itt található Glossop-hegyek sötét történetet rejtenek.

Egy bizonyos területet az itteni lápok felett elnevezték az Egyesült Királyság Bermuda-háromszögének, miután 

több repülőgép is lezuhant itt, és ennek következtében több tucatnyian meghaltak.

 Ezek egyike a Bleakblow Bomber, más néven Over Exposed, az amerikai légierő B-29-es repülőgépe. 

A gép ereszkedés közben zuhant le, miután a pilóta a sűrű felhők között rossz látási viszonyok miatt azt hitte, hogy már maga mögött hagyta a hegyeket. A gépet arra használták, hogy a Bikini Atollon (ez a Marshall-szigeteken található, a Csendes-óceánon) végzett nukleáris kísérletekről készytsen felvételeket, de a Higher Shelf Stones közelében lezuhant még 1948-ban. A horrorisztikus balesetben mind a 13 ember meghalt a fedélzeten, köztük a 11 fős személyzet, és a repülőgép törmelékei még ma is ott vannak. 

Az ide sétálók megtekinthetik a hátborzongató baleset helyszínét, amelyet a repülőgép motorjának részei és alkatrészei tarkítanak.

 Fakeresztet helyeztek el itt a legénység tiszteletére, az itteni emléktáblán ez olvasható: "Kétséges, hogy a legénység valaha is látta a földet". De ez csak egy volt a nyolc halálos kimenetelű repülőgép-szerencsétlenség közül a lápvidéken.

image

Mindössze 17 év alatt 50 ember vesztette életét a terület fölötti szerencsétlen sorsú repülések során, ezért ez a terület méltón kapta az Egyesült-Királyság bermuda-háromszögének elnevezését. Szakértők úgy gondolják, hogy a trükkös időjárási körülmények, a nehezen navigálható terep és a közelben lévő több légi bázis is hozzájárult a tragédiákhoz.

Manapság azonban a modern technológiai fejlesztéseknek köszönhetően biztonságos útvonalnak számít - 1956 óta nem történt baleset.

A valódi Bermuda-háromszög a világ egyik legnagyobb természeti rejtélye. A legendás és rettegett Bermuda-háromszögként ismert terület Miami, Puerto Rico és a Bermuda-szigetek között fekszik, ahol a feltételezések szerint az évek során 50 hajó és 20 repülőgép tűnt el magyarázat nélkül, rejtélyes körülmények között.  Az Atlanti-óceán északi részén fekszik, és 440.000 tengeri mérföldnyi területet foglal magában. Ez a világ egyik legforgalmasabb hajózási útvonala, ahol a hajók amerikai, európai és karibi kikötőkbe navigálnak. Egy tudós azonban azt állítja, hogy megfejtette a bermuda-háromszög rejtélyét, ami szerinte egyáltalán nem is rejtélyes. 

Karl Kruszelnicki ausztrál tudós véleménye szerint azonban valószínűleg semmiféle természetfeletti erő nem játszik közre a repülőgépek és hajók titokzatos eltűnésében, sőt a rejtély eleve nem is létezett. A számtalan repülőgép és hajók nyomtalan eltűnésének semmi köze az idegenekhez, Atlantisz elveszett városához vagy bármilyen más összeesküvés-elmélethez. Mindezek helyett a balesetek emberi mulasztás, rossz időjárás, erős légi és tengeri forgalom következményei.