Amerikát továbbra is érdekli a Forma-1

Vágólapra másolva!
Az Indianapolis Motor Speedway vezetősége szerint továbbra is komoly az érdeklődés a Forma-1 iránt az Államokban, így nincs okuk arra, hogy töröljék a naptárból az Amerikai Nagydíjat, melynek jövője a tavalyi évben történtek után igencsak kérdésessé vált.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a tavalyi évben a Michelines csapatok visszavonulásával mindössze csak hat autó rajtolt el Indianapolisban, a szervezők attól tartottak, hogy ez rányomja majd bélyegét az idei megmérettetésre. Igen ám, de a 2006-os futamra több mint 100.000 rajongó látogatott ki, ami meggyőzte az illetékeseket, hogy igenis van helye az Amerikai Nagydíjnak a Forma-1-es versenynaptárban.

Az Indianapolis Motor Speedway (IMS) elnöke, Joie Chitwood az Indianapolis Starnak adott nyilatkozatában elmondta, teljes mértékben elégedett volt az idei verseny alakulásával.

"Tisztán látszik, hogy komoly az érdeklődés a Forma-1 iránt" - mondta. "Úgy gondolom, hogy ez megnyugvás lehet az Indianapolis Motor Speedway számára, ám továbbra is partnerek után kell kutatnunk."

"Remek hétvége volt, éppen ilyenre volt szükségünk. Nem hiszem, hogy a tavalyi évben történtek negatív hatással lettek volna az idei megmérettetésre. Valójában úgy gondolom, hogy ez még jobban felkeltette a nézők érdeklődését az idei verseny iránt."

Az IMS tulajdonosa, Tony George heteken belül Londonba utazik, hogy ott megkezdje a tárgyalásokat Bernie Ecclestone-nal. Korábban már mindkét fél megerősítette, hogy tovább szeretnék folytatni az együttműködésüket, ám ez attól is függ, miként tudnak megegyezni.

Egyes értesülések szerint, ha egyezség is születik az ügyben, az csak egy évre fog szólni, ugyanis a 2008-ban életbe lépő új Concorde Egyezmény teljesen más szabályrendszert fog tartalmazni a versenypályákra vonatkozóan.