Dróntámadás érte Moszkvát, több helyen légiriadót rendeltek el Ukrajna déli és keleti részén

Események

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, tank
Ukrainian marines from the 37th Brigade check their French-made AMX-10 RC armoured fighting vehicle at a position in the Donetsk region on July 10, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Anatolii Stepanov / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 522. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül23 bejegyzés
08:47
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

08:49
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Dróntámadás érte Moszkvát

Három drón érte el az orosz fővárost, az egyik egy irodaházba csapódott, egy ember megsebesült - írta a The Guardian.

Részleteket ITT olvashat!

09:02
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 17 ezer menekülő jött tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7950 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 9990 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

10:51
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin elmondta, mi akadályozza a békét

Vlagyimir Putyin az afrikai békekezdeményezésről beszélt egy sajtótájékoztatón, miután a kontinens vezetőivel találkozott Szentpéterváron.

Putyin szerint az afrikai javaslat a béke alapja lehet Ukrajnában, de az ukrán támadások megnehezítik a megvalósítását. Az orosz elnök azt mondta, a kezdeményezés egyik pontja a tűzszünet, de "az ukrán hadsereg támad, nagyszabású offenzív hadműveletet hajtanak végre, így nem szüntethetjük meg a harcot, amikor támadás ér bennünket."

Moszkva régóta állítja, hogy nyitott a párbeszédre, de Kijevnek el kell fogadnia az „új területi realitásokat". (The Guardian)

11:54
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz vadászgépek lelőttek egy ukrán helikoptert

Orosz vadászgépek lelőtték az ukrán hadsereg Mi-8-as helikopterét a Donyeckben található Vozdvizhenka falu felett – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz légvédelmi rendszerek egy nap alatt 44 ukrán drónt semmisítettek meg Harkiv régióban , a Luhanszkban , a Donyeckben, Zaporozsje és Herszon régiókban .

12:21
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Egy ukrán lőszerraktárat robbantottak fel az oroszok Donyeckben

Az oroszok megsemmisítették a 24. ukrán dandárjának lőszerraktárát Donyeckben - írja a RIA Novosztyi.

12:48
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót jelentettek be Ukrajna déli és keleti részének egyes régióiban

Légiriadót rendeltek el Ukrajna hat régiójában az ország déli és keleti részén – derül ki az ukrán digitális átalakítási minisztérium online térképadataiból.

A térkép szerint a riasztó Cserkaszi, Poltava, Harkov, Kirovograd, Dnyipropetrovszk és Mikolajiv régiókban szólal meg . Ezen kívül riasztás van Donyeck , Zaporizzsja és Herszon régiók Kijev által ellenőrzött területein .

13:25
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz fegyveres erők hét ellenséges támadást vertek vissza Donyecknél

Az orosz Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy az Orosz Fegyveres Erők hét ellenséges támadást sikeresen visszavertek Donyeck irányában.

14:00
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Szaúd-Arábiai békecsúcs az oroszok nélkül

Szaúd-Arábia augusztus elején békecsúcsnak ad otthont – írta az AP egy helyi tisztviselőre hivatkozva.

A csúcstalálkozóra a vörös-tengeri kikötővárosban, Dzsiddában kerül sor. Az AP azt írja, a csúcstalálkozón részt vesz Ukrajna, valamint Brazília, India, Dél-Afrika és több más ország is. A tisztviselő szerint Joe Biden adminisztrációjának magas szintű tisztviselője is jelen lesz. Az esemény tervezését Kijev felügyeli, és Oroszországot nem hívják meg – mondta a tisztviselő.

A Wall Street Journal, amely először számolt be a csúcstalálkozóról, azt közölte, hogy a megbeszélésekre augusztus 5-6-án kerül sor 30 ország részvételével.

14:30
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok Szumit lőtték

Orosz csapás érte az északkelet-ukrajnai Szumi városát, néhány órával a Moszkva elleni dróntámadások előtt.

A szumi támadásban legalább egy ember meghalt, öt pedig megsebesült - közölte az ukrán nemzeti rendőrség. Maryna Polosina szóvivő szerint az orosz erők csapása "egy oktatási intézményt" ért.

15:12
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

A Kígyó-szigetet is bombázták az oroszok

Az oroszok két bombát lőttek ki az ukrajnai Kígyó-szigetre, amely 35 kilométerre van Odessza megye szárazföldi részétől – jelentette a Déli Műveleti Parancsnokság. Az oroszok emellett Herszon és Dnyipropetrovszk megyét is támadták.

15:49
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Putyin bejelentette, hogy az orosz haditengerészet 30 új hajót kap idén

Vlagyimir Putyin elnök szerint az orosz haditengerészet 30 új hajót kap idén - írja a Reuters.

Putyin a bejelentést az éves haditengerészeti napi felvonuláson tette Szentpéterváron.

16:39
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok 25 drónt lőttek le Krím felett

Moszkva vasárnap közölte, hogy erői az éjszaka folyamán 25 drónt lőttek le, egy nagy ukrán támadási kísérletet meghíusítottak az Oroszországhoz csatolt Krím ellen.

Tizenhat ukrán drónt megsemmisítettek a légvédelem tüzével. Kilenc ukrán drónt pedig elektronikus hadviseléssel elfojtottak, és a Fekete-tengerbe zuhantak - közölte a orosz védelmi minisztérium, hozzátéve, hogy áldozatok nem voltak.

17:03
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Hatalmas a Wagner-tábor Fehéroroszországban

Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumának legfrissebb jelentése szerint a július 19-én rögzített műholdfelvételek szerint mintegy 300 sátrat és 200 járművet azonosítottak a fehéroroszországi Tselben, ahol a Wagner-csapatok valószínűleg egy katonai táborban telepedtek le.

Hozzátették, hogy a látható járművek többsége teherautó és kisbusz, kevés páncélozott harcjárművel - írja a The Guardian.

A védelmi minisztérium szerint nem világos, hogy mi történt a Wagner által Ukrajnában használt nehézgépekkel, ami azt sugallja, hogy lehetséges, hogy ezeket vissza kellett adniuk az orosz hadseregnek.

17:24
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ferenc pápa a fekete-tengeri gabonaszállítás újraindítását sürgette

A háború mindent elpusztít, a gabonát is - hangoztatta Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében, mellyel Oroszországtól a gabonaszállítás helyreállítását szorgalmazta a Fekete-tengeren keresztül.

Ferenc pápa azt mondta, az Oroszországi Föderáció hatóságaihoz fordul annak érdekében, hogy álljon helyre a fekete-tengeri kezdeményezés, vagyis a korábbi gabonamegállapodás, és a gabona szállítása biztonságos legyen.

Oroszország júliusban nem hosszabbította meg a lejáró megállapodást, amely a fekete-tengeri gabonaszállítmányok biztosítására vonatkozott.

17:51
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ezek az orosz veszteségek az ukránok szerint

Az ukrán fegyveres erők vezérkara arról számolt be, hogy Oroszország 245 700 katonát vesztett Ukrajnában a háború kezdete óta.

18:10
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Trump ellenzi a katonai támogatást Ukrajnának

Donald Trump volt amerikai elnök tegnap este egy pennsylvaniai kampánygyűlésen arra szólította fel a kongresszus republikánus tagjait, hogy ne engedélyezzenek további katonai támogatást Ukrajnának.

18:42
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország megtámadta a Herszoni területet

Orosz csapatok július 30-án megtámadták Novodmytrivka falut a Herszon területen, és eltaláltak egy lakóházat - jelentette a Herszon terület katonai közigazgatása.

19:37
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán szabotázsakció Mariupolban

Ukrán partizánok szabotázsakciója megsemmisített egy orosz katonai műszaki egységet Mariupolban - írja a Sky News.

A támadásban három katonai teherautót semmisült meg, "jelentős károk" keletkeztek egy épületben, és működésképtelenné váltak a "sárkányfogak" - az Oroszország által védekezésre használt barikádok - gyártásához szükséges berendezések - közölte az ukrán Nemzeti Ellenállási Központ a Telegram-csatornáján.

20:33
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán elnök szerint elkerülhetetlen a háború átterjedése Oroszország területére

Elkerülhetetlennek és igazságosnak nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnapi videóüzenetében azt, hogy a háború fokozatosan átterjedjen Oroszország területére.

"Az orosz agresszió kudarcot vallott a csatatéren. Ma van az 522. napja annak, hogy folytatódik az úgynevezett különleges hadművelet, amelyre az orosz vezetés egy-két hetet adott. Ukrajna egyre erősebb. A háború fokozatosan visszatér Oroszország területére, jelképes központjaira és katonai bázisaira, és ez elkerülhetetlen, természetes és abszolút igazságos folyamat" - hangoztatta az államfő.

21:23
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna szerint Oroszország újra csapásokat fog mérni az ország energiahálózatára

Ukrajna arra számít, hogy Oroszország még ebben az évben folytatja az energiarendszere elleni támadásokat - jelentette ki Volodimir Zelenszkij.

Az ország energiahálózatának közel 40%-át rongálták meg az orosz rakéta- és dróncsapások az elmúlt télen, amelyek miatt gyakoriak voltak az áramkimaradások.

Az ukrán elnök most fogadkozott, hogy mindent megtesz az elektromos hálózat védelme érdekében - írja a Sky News.

22:41
július 30, 2023
Vágólapra másolva!

Állítólag kazettás bombákkal lőtt az orosz hadsereg egy kelet-ukrajnai várost

Oroszország kazettás bombákat lőtt ki Ukrajna donyecki területen található Kostantynivka városára ma délután, legalább két ember megsebesült - közölte Olekszij Roslov, a város katonai közigazgatásának vezetője.

"Ma délután az oroszok rakétatámadást indítottak Kosztyantyinivka ellen kazettás bombákkal" - mondta.

Összesen nyolc ház rongálódott meg, a kárfelmérésen jelenleg is dolgoznak - írja a Sky News.

06:26
július 31, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.