Vágólapra másolva!
A darts Premier League-alapszakaszának csütörtök esti fordulóját Liverpool városában rendezték. A versenyt a 17 éves Luke Littler nyerte, aki a saját maga által teremtett ellenséges hangulatban is kiválóan játszott.

A 2024-es darts Premier League alapszakaszának 13. fordulójára Liverpool városában, az M&S Bank Arenában került sor. Az év eleji világbajnokságon felfedezett, ott döntőt játszó Luke Littler a harmadik sikerét aratta a belfasti és a manchesteri állomás után. A 17 éves angol játékos a negyeddöntőben Gerwyn Price, az elődöntőben Nathan Aspinall, a fináléban pedig Rob Cross ellen tudott győzni, utóbbi világbajnokot ráadásul úgy verte meg 6-3 arányban, hogy 105,32-es átlaggal zárta a mérkőzést. Az este folyamán Littler dobta a legtöbb 180-at is, szám szerint nyolcat.

Darts, Premier League, Luke Littler
Luke Littler nem tett jó benyomást Liverpool közönségének
Fotó: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Luke Littler Liverpool vörös felének új közellensége lett

Luke Littler úgy tudta megnyerni a liverpooli állomást, hogy szinte folyamatosan ellenséges hangulatban kellett dobnia a nyilakat – nagyrészt magának köszönhetően. Littler ugyanis nagy szerelmese a labdarúgásnak is, azon belül is hatalmas Manchester United-szurkoló. Ez önmagában még nem feltétlenül adott volna okot a kifütyülésre, ám az már inkább, hogy 

a Price elleni bevonulása során a kezét a füléhez tartva, majd a kezeivel 0-t és 2-t mutatva hergelte a közönséget 

– utalva arra, hogy Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool szerdán meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedett az angol bajnokságban. Az esti győzelmét követően Littler elmondta, tudta, hogy egy ilyen, viccelődésnek szánt mozdulatsor után ellenséges lesz a fogadtatás, de felkészült rá, és így is jól tudott játszani.

Három fordulóval a darts Premier League alapszakaszának vége előtt Luke Littler a sikerével átvette a vezetést a tabellán. Littler 31 ponttal áll az élen, a második Luke Humphries 26, a harmadik Nathan Aspinall 25, a negyedik Michael van Gerwen pedig 24 pontos. Még szintén van esélye a rájátszásra kerülésre a 20 pontos Michael Smith-nek, a 14 pontos Rob Crossnak és a 12 pontos Gerwyn Price-nak. A 16. fordulót követően az első négy helyen álló játékos jut be a május 23-ai, londoni playoffba, ahol a két elődöntőre és a döntőre kerül sor.

Kapcsolódó cikkek