Társoldalunk:

Hamilton: Nincs szükségem Bottas segítségére

2019.09.27. 13:42

Lewis Hamilton kijelentette: nem várja el Valtteri Bottastól, hogy segítse őt az Orosz Nagydíjon, ahogy tette azt tavaly, mivel továbbra is csapattársát tekinti fő ellenfelének a vb-címért vívott harcban.

Lewis Hamilton nem akarja, hogy Valtteri Bottas támogatásával érjen el jobb eredményeket. A brit pilóta elmondta, hogy még mindig csapattársát tekinti legfőbb ellenfelének a világbajnoki címért folyó küzdelemben, és nem szeretné, hogy a tavalyi Orosz vagy az idei Szingapúri Nagydíjon történtek megismétlődjenek. Az egy évvel ezelőtti futamon az addig vezető Bottas a csapat kérésére elengedte a bajnokságért küzdő Hamiltont. A brit versenyző a mai napig rossz szájízzel emlékszik vissza a történtekre.

Hiába arattak kettős győzelmet, tavaly egyik Mercedes-pilóta sem tudott mosolyogni a dobogónForrás: Sputnik/Alexey Kudenko

„Ez nem az én stílusom – jelentette ki Szocsiban, az Orosz Nagydíj helyszínén. – Egyedül szeretném elvégezni a feladatomat, és tavaly is rosszul éreztem magam a történtek után. Nem gondolom, hogy bárkinek a segítségére szükségem lenne abban, amit egyedül is tudok teljesíteni."

A két Mercedes-versenyző továbbra is az első, illetve a második helyen áll a bajnokságban, de az elmúlt három futam mindegyikén Ferrari-győzelem született, így Bottast Charles Leclerc és Sebastian Vettel is megközelítette. A közelmúlt ellenére Hamilton a nála 65 ponttal kevesebbet gyűjtő csapattársát tekinti a legfőbb riválisának, és

úgy véli, ha Szingapúrban az élen haladnak, Bottast nem szólítják fel lassításra.

„Még mindig Valtterivel harcolok a világbajnoki címért, így nem is várok tőle semmilyen támogatást – szögezte le a brit pilóta. – A történtekre egyikünknek sem volt ráhatása, a stratégiát a csapat döntötte el. Úgy gondolom, ha a futamgyőzelemért mentünk volna, másképp alakultak volna a dolgok. Szóval ez nem volt egy ideális szituáció, legközelebb próbáljuk elkerülni a hasonló helyzeteket."

Hamilton szerint ha a győzelem lett volna a tét, a Mercedes másként cselekedett volna SzingapúrbanForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Ferrari jelentette veszélyről Bottas is kifejtette véleményét. A finn versenyző elmondta, még mindig nagy előnyben vannak a riválisokkal szemben, de koncentrálniuk kell a szezon hátralévő versenyein. A Ferrari kétségtelenül fejlődik, a Red Bull pedig folyamatosan közel van hozzánk, de még így is nagy különbséget kellene ledolgozniuk az utolsó futamokon – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón. - Nyilvánvalóan mind egyéni, mind csapatszinten fenn kell tartanunk a jó formát, hogy minél több pontot tudjunk szerezni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK