Hamilton sokkal jobban érzi magát, amióta életmódot váltott

Forma-1, Lewis Hamilton
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 02: Lewis Hamilton arrives at The Fashion Awards 2019 held at Royal Albert Hall on December 02, 2019 in London, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamiltonnak sokkal jobb a közérzete, amióta nem fogyaszt húsételeket. A hatszoros világbajnok korábban egyáltalán nem volt tudatos ilyen téren, de ma már másokat is a vegán életmódra ösztönöz.

Lewis Hamilton pár évvel ezelőtt jelentős mértékben változtatott a szokásain, a Mercedes versenyzője fokozatosan leállt az állati eredetű termékek fogyasztásával, elmondása szerint teste ettől sokkal jobb teljesítményre lett képes. A brit pilóta korábban küzdött olyan problémákkal, amelyekről azt gondolta, teljesen normákisak, mostanra viszont már ezektől is megszabadult.Korábban hasonlóan gondolkodott a húsról, mint a társadalom többsége: úgy vélte, jó hatással van az emberi szervezetre. azonban egy ponton mindez megváltozott.

Hamilton gyökeresen változtatott az életmódján, ami igencsak bejött neki Forrás: Samir HusseinWireImage/2019 Samir Hussein/Samir Hussein

„Úgy nőttem fel, mint minden más gyerek, meg voltam győződve arról, hogy a hús egészséges – nyilatkozta a malajziai The Edge-nek. – Azt hittem, megfelelő életmódot folytatok és helyesen cselekszem. Aztán találkoztam néhány vegán emberrel, akik rávilágítottak néhány, a világban zajló folyamatra. Előtte ezekről mit sem sejtettem, így akkor teljesen kiborultam.” Ezek után Hamilton próbált tájékozódni, olvasni a témával kapcsolatban.

Végül arra jutott, hogy korábban teljes tévedésben élt.

Ezután kezdett változtatni az életmódján. „Rájöttem, hogy amit gyerekkoromban egészségesnek hittem, valójában nem az – emlékezett vissza. – Ezért elkezdtem fokozatosan módosítani a szokásaimon.

A 34 éves pilóta reggelije manapság fehérjeturmixból, avokádóból, főtt babból, gyümölcsökből, valamint néhány alkalommal gombából és édesburgonyából áll. Ebédre salátát, vacsorára pedig pirított zöldséget, szarvasgombát, illetve ismét édesburgonyát fogyaszt.

Hamilton úgy érzi, teste számos területen jobban teljesít, amióta életmódot váltott.

Korábban voltak problémái, amiket teljesen átlagosnak hitt, de mára ezek is megszűntek.

Hamilton szerint másoknak is érdemes követnie az ő példáját Forrás: Daimler AG/LAT Images

„Nehéz szavakba önteni, mennyivel jobban érzem magam” – fogalmazott.

Hamilton szerint másoknak is ki kell próbálniuk azt, ami neki bevált. A hatszoros világbajnok úgy véli, sokkal könnyebb változtatni úgy, ha ezt az ember egy társával közösen határozza el. „Ez ugyanolyan, mint az edzés – magyarázta. – Ha van egy barátunk, akkor vele fel lehet fedezni új dolgokat. Meg kell kérdezni, van-e kedve kipróbálni egy új vegán éttermet, vagy esetleg egy időre felhagyni bizonyos ételek fogyasztásával. Később pedig meg lehet vizsgálni, hogy van-e változás a bőr kinézetét vagy a közérzetet tekintve.”